Sosyal Donatı Alanları Nelerdir?
Emlak0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Emlak
- Sosyal Donatı Alanları Nelerdir?
-
01-09-2022, 15:41:57Eğitim Tesisleri Alanı; İmar planlarında bu amaclara ayrılmış alanlardır. Bu alanlarda ilkoğretim, orta oğretim, mesleki ve teknik oğretim tesisleri ile yuksekoğretim tesisleri yapılabilir. Sağlık Tesisleri Alanı: İmar planlarında bu amaclara ayrılmış alanlardır. Bu alanlarda hastane, sağlık ocağı, doğum evi, dispanser, poliklinik, kaplıca, rehabilitasyon merkezleri vb. işlevlerle hizmet verecek tesisler yapılabilir. Bu tesisler, hicbir şekilde başka kullanım amaclı yerlerde/parsellerde yapılamaz. Sosyal ve Kulturel Tesisler Alanı: İmar planlarında sosyal ve kulturel hizmet tesislerine ayrılan alanlardır. Bu alanlarda kulturel hizmet binaları, yurtlar, cocuk yuvaları, yaşlılar bakım evi, halk eğitim merkezleri, kutuphane sinema, tiyatro, konser salonları vb. tesisler yapılabilir. Dini Tesisler Alanı: İmar planlarında dini tesis amaclı ayrılmış alanlardır. Cami, mescit, vb. ibadet tesisleri yapılabilir. Spor Tesisleri Alanı: Spor ihtiyaclarının (futbol, basketbol, voleybol, tenis, yuzme, atletizm, buz pateni vb. faaliyetlerin yapılabildiği acık ve kapalı tesisler) karşılandığı alanlardır. Kentsel ve Bolgesel Buyuk Spor Alanları ile Kapalı ve Acık Semt Spor Alanları bu kapsamdadır. Bu alanlarda gerekli spor ve oyun alanları ile birlikte sportif eğitim ve dinlenme tesisleri de yapılabilir. Yapılaşma koşulları imar planları ile belirlenir.