Ofis, dukkan, carşı, cok katlı mağazalar, iş merkezleri, AVM, ticaret alanları, kamu ve ozel katlı otoparklar, otel ve diğer konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, muze, kutuphane, sergi salonu, gibi sosyal ve kulturel tesisler, lokanta, restoran, gazino, duğun salonu gibi eğlenceye yonelik birimler, yonetim binaları, katlı otopark, banka, finans kurumları, yurt, kurs, dershane, ozel eğitim ve ozel sağlık tesisleri gibi ticaret ve hizmetler sektorune ait taşınmaz malların kurulabileceği arsalara ticari imarlı arsa deniyor.
Eğer ticari imarlı arsaya; katlı otopark, ozel eğitim veya ozel sağlık tesisi yapılmak isteniyorsa imar planında bu değişikliklerin yapılarak arsanın ticari kullanımdan cıkarılması gerekiyor.
Ticaret-Konut imar sahası icerisinde zemin katların iş yeri olarak gosterilmesi gerekmekte olup, ruhsat alınırken giriş katların mutlaka işyeri ruhsatı ile işlem gormesi gerekiyor.
Ticari imarlı arsada konut yapılmadan once mutlaka belediyeye başvurulup tapu ve ruhsatta tadilat yaptırılması gerekiyor. Eğer bu işlem yapılmadan konut yapılırsa, sonrasında konut icin uygulanan fatura miktarları ticari işletme oranlarına cevriliyor.
Ticari İmarlı Arsa Ne Demektir ?
Emlak0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Emlak
- Ticari İmarlı Arsa Ne Demektir ?
-
01-09-2022, 15:39:35