Oncelikle BB kremin neyin kısaltması olduğu ile başlayalım. BB’nin acılımı genellikle “blemish balm” olarak yapılmaktadır (bazı kaynaklarda beauty balm yani guzellik merhemi olarak da belirtilir) ve “blemish balm” da kusur merhemi anlamına gelmektedir. Yaklaşık 50 yıl once bir alman dermatolog lazer uygulamalar ya da peeling tedavileri sonrasında hastalarının kullanması icin bir merhem yaratmıştır. Bu merhem sadece cildi puruzsuzleştirip korumakla kalmamış, aynı zamanda kızarıklıkları da kapatmıştır. İlerleyen zamanlarda alman dermatolog bu urunu “blemish balm” adıyla satmaya başlamıştır.



İlerleyen zamanlarda Asya’ya tanıtılan BB krem ozellikle Guney Kore’de cok ilgi gormuştur ve yıllardır buradaki bircok kadın tarafından kullanılmaktadır. Bu sebeple de BB kremler bazı kaynaklarda Kore cıkışlı olarak da anılmaktadır.BB Krem’in Cildinize Etkileri













BB kremlerin bircok ozelliği vardır. Farklı markalara ait BB kremlerin kendine ozgu farklı ozellikleri olsa da BB kremlerin genel etkileri şoyledir: Cildi nemlendirir, aydınlatır, donuk gorunumu canlandırır, bazıları iceriğindeki SPF ile guneşe karşı koruma sağlar, kızarıklık ve ufak lekelere karşı kapatıcı ozelliği gorur



BB kremleri yuzunuzu yıkadıktan sonra cildinize uygulayabilirsiniz. BB kremler hem cildinizi nemlendirir hem de hafif de olsa kapatıcı ozelliği gorur. Ancak cok kuru bir cildiniz varsa BB kremden once nemlendirici surmeniz gerekebilir. Ayrıca daha yoğun bir kapatıcılık isterseniz de once BB kremi surup ardından fondoteninizi uygulayabilirsiniz. Ancak ozellikle yaz aylarında bircoğumuz ağır fondotenler kullanmak istemeyiz. İşte boyle zamanlarda BB kremler imdadımıza yetişir. Elimize alacağımız az miktarda BB kremi yuzumuze surup birkac dakikada daha canlı ve daha parlak gorunen bir cilde sahip olabiliriz.





BB Krem Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

BB krem alırken cilt tipinize uygun bir urun secmeye ozen gostermelisiniz. Cildiniz kuru mu? Yağlı mı? Problemli bir cildiniz mi var? Yaşlılık belirtileri ile ilgili endişeleriniz mi var? Ya da sadece parlak ve sağlıklı gorunen bir cilt mi istiyorsunuz? Bu gibi soruları kendinize sorduktan sonra ceşitli markalara ait BB kremleri bulabileceğiniz yerlerden birisine gidip size en uygun olan urunu secebilirsiniz. Size tavsiyemiz bir karar verdikten sonra o urunu cildinize uygulamanız ve gun boyunca cildinizde kaldıktan sonra alıp almayacağınıza karar vermenizdir.

BB kremler konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise ten renginize uygun tonda bir urun secmektir. Ten renginize uygun olmayan bir urunu kullanırsanız yapay bir gorunum ortaya cıkabilir.




BB Kremler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

BB kremlerin nemlendirme ozelliği de vardır. Ancak cok kuru bir cildiniz varsa buyuk ihtimalle BB krem yeterli olmayacaktır. Bu gibi durumlarda once nemlendirici uygulayıp, ardından BB krem surebilirsiniz.
Cildinize uygun tonda bir BB krem bulmakta zorlanabilirsiniz. Cunku bu kremlerdeki renk seceneği kısıtlıdır.
Bircok BB kremde SPF koruması vardır. Bu sebeple de bu urunlerin icerisinde akne ile savaşabilecek malzemeler bulunmaz. Cunku FDA (Amerikan Gıda ve İlac Dairesi) yonetmelikleri akne malzemeleri ile SPF’in aynı urun icerisinde bulunmasına izin vermemektedir.



Ağır bir makyaj yapmadan sadece bir miktar BB krem kullanarak daha canlı bir gorunume burunebilirsiniz.
BB kremleri parmak uclarınızla uygulayabilirsiniz. Uygulama icin mutlaka fırcalara ya da sungerlere ihtiyac yoktur. Ancak bazı guzellik uzmanları ise fırcayla urunu daha iyi dağıtabileceğinizi ve aynı zamanda fırcayla surerseniz daha az urun kullanmış olacağınızı soylemektedir.



Bircok markanın BB kremi vardır. Bazı markaların urunleri uygun fiyata satılırken, bazı markalarda fiyat yuksektir. Hangi markanın urununu tercih edeceğiniz ise size kalmıştır. Garnier, Clinique, Mac, Bobbi Brown, Dior, Kiehl’s, Lancome, Loreal, Estee Lauder, The Body Shop ve daha bircok markanın BB kremi vardır.



BB kremlerin hafif bir yapısı vardır ve bu da tercih edilmelerindeki nedenlerden birisidir.
Bazı kişiler BB kremi makyaj bazı olarak kullanmaktadır.
Bu yazıda yer alan bilgiler ceşitli kaynaklardan derlenmiştir ve oneri niteliğindedir. Hicbir şekilde teşhis ya da tedavi amaclı kullanılmamalıdır..