El bakımı icin doğal maskeler el peelingi el bakımı nasıl olur doğal cozumler ve daha fazlası Melekler FORUM'da.

EL BAKIMI VE TEMİZLİĞİ HAKKINDA

Ellerimiz gun icinde her işi yapan her turlu şeye dokununan ve aslında vucudumuzun en mikroplu yeridir. Biz bayanlar ellerimizi pek onemsemeyiz ama el bakımı temizliği onemli bir konudur. Ellerimizi cok soğuk cok sıcak deterjanlı sular gibi uygunsuz koşullara maruz bıraktığımız icin en erken yaşlanmaya başlayan kırışan ellerimize ayrıca fazla ilgi gostermeliyiz ki cunku ellerimiz ilk dikkat ceken yerlerdendir. Yuzumuzle saclarımızla ilgilenmekten aslında en cok dikkat ceken eller biraz geri planda kalıyor gibi geliyor bana. Ellerinize bakımdan şunu anlamayın hanımlar. İşte ben yatarken sabunla guzelce yıkıyorum sonrada nemlendirici suruyorum gibi bir şey değil. Bu yeterli kalmayaktır aslında eller icin. El bakımı temizliği icin ellerin daha guzel ve bakımlı gorunmesi icin sizlere bir kac el bakım peelinginden de bahsedeceğim. Ellerinizi dış zararlı etkilerden nasıl korumanız gerektiğini de konuşacağız.

EL BAKIMI NASIL YAPILIR?

Hem basit hem maliyetsiz bir el bakımına ne dersiniz? Her evde bulunabilen malzemeler ellerinize iyi gelecek karışımlar hazırlayabilirsiniz. Ellerinizin daha erken yaşlanmaması ve kırışmaması icin ozellikle her turlu sabunu ellerinize surmeyin. Ben ellerimi sık sık sabunla yıkarım ellerim temizleniyor kirlerinden arınıyor canlı kalıyor diye duşunmeyin. Eller aslında ne kadar deterjana maruz kalsa da hassastır. Bunu zamanla ellerinizin gorunumunden anlayacaksınız. El bakımınızı size vereceğim birkac el maskesi ile duzenli bir bakım yaptığınızda ellerinizi daha fazla koruma altına alarak guzel ellere sahip olacaksınız. Duğun oncesi el peelingi yazımızı inceleyebilirsiniz.

EL BAKIMI İCİN EVDE YAPILAN MASKELER

Oncelikle demiştim ya kolay malzemelerle bir peeling hazırlayalım hanımlar. Bu her evde bulunan toz şeker gercek zeytinyağı iyice karıştırılır. Zeytinyağının gercek ve doğal olmasına ozen gosterin. Ellerinizi bu karışımla haftada 2 kez 5-6 dakika masaj yaparak yedirirseniz elleriniz temizlenmiş daha guzel ve bakımlı bir gorunume kavuşacak. Bu bakımı kendinize duzenli olarak alışkanlık haline getirirseniz ellerinizdeki faklılığı siz de farkedeceksiniz hatta ellerinizi gorenler ellerinize hayran kalıp size aşık olabilir. Zeytinyağı ve şekere ilave olarak biraz sut de ilave ederseniz ellerinizi besleyecektir. Bu karışım ellerinize peeling etkisi yaparak ellerinizin uzerindeki olu deriyi atacak zamanla hem daha beyaz gorunume kavuşacak hem de yumuşacık olacaktır. Suna Dumankaya maskelerine guvenirim ve onun el bakımına dair bir maskesini hemen alttaki linkten paylaşmak istiyorum. Ellerine onem veren hanımlar mutlaka Suna Dumankaya'nın maskesini deneyin derim eller yumuşuyor iceriğinde sut mısır unu olduğu icin ellerinizdeki fark apacık ortada olacak. Ama bir kere yapıp ara verirseniz olmuyor duzenli yapmak istikrarlılıkta fayda var.