CİLT GOZENEKLERİ NEDEN OLUŞUR?
Cok insanın şikayeti olan geniş gozenekler nasıl oluşur? Sıkılaştırmak icin bu gozeneklerin kuculmesi icin neler yapılabilir yazımızda sizlere bu konuda bilgi vereceğiz. Gozeneklerin genişlemesinin ilk sebebi yağlı bir cilt. Yağlı bir cilde sahipseniz ve buna yeteri kadar temizlik ve bakım yapmıyor ihmal ediyorsanız gozenekler ortaya cıkacak ve giderek genişleyecektir. Eğer yuzunuz surekli makyajlı kalıyorsa bu makyaj gozenekleri tıkayacaktır ve cilde daha fazla zarar verecektir dolayısı ile cilt pis kalacak o pislikler gozeneklerin altına gecerek temizlenmesi daha guc hale gelerek gozenekleri genişletecektir ve bu da tabi ki cok cirkin bir gorunume neden olacaktır. Bunun yanında sigara kullanımı, cildin yeteri kadar bakım ve temizliğinin yapılmaması, surekli kotu hava koşullarına maruz kalan cilt ve bunun yanında genetik faktorlerin de gozeneklerin oluşumuna etki edeceğini belirtmek isteriz.

CİLT GOZENEKLERİNDEN KURTULMAK İCİN NE YAPALIM?
Cilt gozeneklerinden kurtulmak icin duzenli ve istikrarlı cilt temizliği yapılmalı. Gozenekleri temizlemek ve yağ kir oluşumunu onlemek gerekir. Ciltteki gozenekler icin calışma yapılmaz ise daha fazla gozenekler acılacak daha cirkin ve yaşlı bir cilt gorunumune sahip olacaksınız. Şunu da belirtmeliyim ki bu gozeneklerden tamamen kurtulmak mumkun değil ama bu gozenekleri kucultmek sıkılaştırmak icin ister estetik isterseniz sıkılaştırıcı yontemler deneyebilirsiniz. Ben sizler icin denenmiş ve işe yarayan yontemlerden bahsedeceğim. Erken yaşta yaşlı bir cilde sahip olmak yerine en dikkat ceken yeriniz olan yuzunuze gerekli bakımı ve temizliği sağlamalısınız.

CİLT GOZENEKLERİNİ KUCULTMEK İCİN YONTEMLER
Cildimizdeki gozenekleri kucultmek mumkun yalnız tamamen yok olmasını bekleyemeyiz. Bunun birinci yolu estetik işlemlerden geciyor. Diğer yolu ise oncelikle cildi derinlemesine arındırmak ve peeling. Yağlı ciltlere peeling yazımızı buradan inceleyerek oncelikle cildimizi derinlemesine arındırmalıyız. Gozenekleri sıkılaştırmak adına da benim de sık yaptığım bir yontem. Buz kalıplarına doldurduğum limon suyunu dondurup buz haline getiriyorum. Bunu bir parca cıkarıp temiz cildime uyguluyorum. Limon hem akne oluşumuna engel oluyor hem buzlu limon karışımı gozenekleri sıkılaştırmak icin birebir. Cilt sıkılaştırmak icin bir yontem de kil. Ozellikle yağlı ciltlere cok faydalı olan kil ile maske uygulayabilirsiniz kendinize. 15 gunde bir uygulamanız gereken kil maskesinde 1 yemek kaşığı kil 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve yarım limonu sıkın iyice karıştırın ve yuzunuze uygulayın 15 dk sonrasında ılık su ile durulayın ve cildinize kullandığınız nemlendiriciyi surun. Yine bal ve limon maskesi de hem cildinizi temizler hem besler. 1 yemek kaşığı bal ve yarım limonu yuzunuze surun bekleyin ve durulayın. Bal aynı zamanda cilde nem kazandıracaktır. Yine aloe vera ile cildi nemlendirip temizleyebilirsiniz. Aloe vera evde de kendiniz yetiştirerek kolayca ulaşabilirsiniz. Aloe vera maskesi icin bu yazımızı okuyunuz.