Guncelleme Tarihi: Eylul 01, 2022 10:41
Vedat Milor, zaman zaman takipcileri ile paylaştığı genclik fotoğraflarına bir yenisini ekledi. Milor, siyah beyaz fotoğrafını Instagram sayfasında paylaştı ve altına şu notu duştu:
İki fotoğraf. 47 sene arayla cekilmiş. Sizi meraklandırmak icin hangisinin 47 sene oncesine ait olduğunu soylemeyeceğim.
takipcisi Vedat Milor'un paylaşımına "Bence ikinci fotoğraf yeni cekilmiş. Masada akıllı telefon var. 47 sene once o telefonlardan henuz yoktu." yorumunu yaptı.
Milor'dan takipcisine yanıt gecikmedi:
"Akıl yurutme super. Felsefe bolumunde mantık profesoru musunuz?"
BİR ZAMANLAR MAGAZİN DUNYASI
Bugunun magazin unlulerinin gecmişte nasıl gorunduğunu biliyor musunuz. Peki ya daha onlar ortada yokken magazin sayfalarına kimlerin konuk olduğunu. Şimdi Hafta Sonu dergisi , Hurriyet arşivi ve Instagram'dan derlediğimiz fotoğraflar eşliğinde nostaljik bir yolculuğa cıkalım.
KARDEŞİMLE DANS EDİYORUZ!
Usta oyuncu Melek Baykal genclik yıllarına ait bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı.
Ekranların sevilen oyuncusu Melek Baykal gecmişi yad etti. Kardeşi Samim Baykal ile dans ettiği anın fotoğrafını Instagram hesabından paylaşan Baykal altına, 'Yaş 19 sanırım… Kardeşim Samim'le dans ediyoruz' notunu yazdı.
oyuncunun paylaşımı kısa surede binlerce beğeni alırken 'Hic değişmemişsiniz Melek Hanım' yorumları da yapıldı.
İNATCI GELİN HATIRASI!
Usta oyuncu Selda Alkor, 1965 yapımı 'İnatcı Gelin' filminin set arkasında cekildikleri bir kareyle Sırrı Gultekin ve Munir Ozkul'u andı.
1965 yılında yayınlanan 'İnatcı Gelin' filminde Cuneyt Arkın, Munir Ozkul ve Tanju Okan ile başrolu paylaşan Selda Alkor kamera arkasında cekilen bir kareyi sosyal medya hesabından paylaştı.
Sapanca'da gercekleşen filmin yonetmeni Sırrı Gultekin ve oyuncu Munir Ozkul'u yad eden Alkor paylaşımının altına, 'Tekrar gunaydın. Elime 'İnatcı Gelin' filminden kamera arkası bir kare gecti, rahmetle anıyorum yonetmen Sırrı Gultekin, Munir Ozkul ile Sapanca'dan...' mesajını duştu.
AH ESKİ GUNLER
Oyuncu Bennu Yıldırımlar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla eski gunleri yad etti.
Şehir Tiyatroları ’nda rol aldığı ilk oyundan bir fotoğrafını Instagram hesabından yayınlayan Yıldırımlar altına, ' 1988 den bir merhaba #tbt'si... Nesrin Kadıoğlu arkadaşım bana bir surpriz yaptı bu fotoğraf ile. Sizde olmayan bir fotoğrafınızla karşılaşmak gercekten keyifli. İstanbul Şehir Tiyatroları ’nda rol aldığım ilk oyun olan Aristofanes ’in ‘Kuşlar‘ını unutmam mumkun değil tabii. Ne de guzel muzikleri vardı.
'OLAY FOTOĞRAF'
1994 yılında Hulya Avşar, Demet Akalın, Kamil Sonmez, Ozcan Deniz ve Nalan'ın da aralarında bulunduğu kadro ile İzmir Gol Gazinosu'nda sahneye cıkan Mahsun Kırmızıgul, o gunlere ait bir fotoğrafı Instagram sayfasında paylaştı. Mahsun Kırmızıgul fotoğrafın altına şu notu duştu:
fotoğraf. Bu ceket, giydiğim kırmızı ceketten sonra en goz alıcı ceketim. Şu asalete bakın. Juventus forması mı? Perde mi? Beşiktaş forması mı? Zebra mı? Bende bilmiyorum. Bildiğim tek şey var. Bunu diken modacı bu ceket cok konuşulacak demişti. Adam haklı cıktı. Hulya Avşar, Al Pacino ’nun yerli versiyonu hanıma ağa sanki. Ozcan boynundaki fular ile benden beter. Demet Akalın ’ın en gariban olduğu donemler. Bu kadro ile İzmir Gol gazinosunda bir sezon beraber sahneye cıktık. İnanın sahneye cıkmayı , muzik yapmayı ozledim. "
Yer: Taksim Belediye Gazinosu
Bir doneme damga vuran, şimdilerde ise rol aldığı dizilerle adından soz ettiren oyuncu Işıl Yucesoy, yıllar oncesine ait fotoğrafı sosyal medya hesabında takipcileri ile paylaştı.
Yucesoy fotoğrafın altına "Taksim Belediye Gazinosu'nun bahcesi. Taksim Parkı'nın icinde cok tarihi cok guzel bir binaydı. Sahnesi dekoru aynı tarihi yansıtıyordu. Kimler gecmedi o sahneden... Bir suru şey gibi o da yıkıldı gitti... Ama anıları yaşıyor yureklerimizde hala." notunu duştu.
OLURSEM OLEYİM
Cuneyt Arkın, Turkan Şoray ile fotoğrafını Instagram sayfasında paylaştı. Arkın, bir de anısını kaleme aldı... ilk filmimi cekerken “Sakın gozlerine bakma olursun” dediler. Kim gencecik yaşta olmek ister ki? Karşılıklı ilk sahnemizde bu lafı cıkaramıyorum aklımdan. Kulaklarına, alnına, cenesine falan bakıyordum hep repliklerimi soylerken. Turkan nezaketten susuyor ama ben bir turlu istenen oyunculuğu veremiyordum. Sonunda “Olursem oleyim” diye isyan ettim ve baktım gozlerine. Gozler goz değil gozistandı, memleket turkusuydu. Turkan o kadar alcakgonulludur ki, cocuk gibi darılır, cocuk gibi sevinir. Cok buyuk aşk filmleri cektik birlikte. Genc kadınlar, delikanlılar ozel hayatlarında bizim gibi sevip, bizim gibi aşık oluyorlardı.."
SEZİN'İM VE ANNESİ MUHSİNE
Mehmet Ali Erbil, ilk eşi ve kızı Sezin Erbil ile yıllar once cekilen fotoğrafını "Sezinim ve annesi Muhsine" notu ile Instagram'da paylaştı.
TANIDINIZ MI?[/B]Turk sinemasının unlu ismi Filiz Akın, sosyal medya hesabından yıllar once cekilmiş bir fotoğraf paylaşıp, takipcilerine "Bu resimdeki seneler once "Gecmiş Bahar Mimozaları" dizisinde oğlumu oynayan gozluklu yakışıklıyı tanıdınız mı" diye sordu...
Akın'ın takipcilerinin coğu, minik oyuncunun Mehmet Gunsur olduğunu hemen bildi.
AŞKIN İLK YILLARI
Unlu gurme Vedat Milor, 1988 yılında cekilmiş fotoğrafını sosyal medya hesabından bu notla paylaştı.
ile birlikteliğimizin ilk yılları. Hayır, saçlarımın uzunluğu rock tutkusundan değildi. O zamanlar Amerika ’daki berberlere güvenmediğim için saçlarımı kestirmek için Türkiye seyahatlerini bekliyordum. Salgın nedeniyle saçlarım şu anda aynı uzunlukta.." Milor'un genclik fotoğraflarına yorum yağdı.
YILLARI SORMAYIN
Fatih Urek, yıllar once cekilen fotoğrafını Instagram'da paylaştı.
siyah-beyaz fotoğrafın altına 'Yılları sormayın... sol baştan Erkan Can, Ozer Tunca, Tevfik Bolulu ve ben...' notunu duştu.
İnanır, 1979 ’da İstanbul ’a gelen ve ‘Haydarpaşa ’nın gelini ’ olarak lanse edilen, bircok filmde rol alan Christina Haydar ve kocasıyla birlikte.
Duru ile Doğan Canku, gazinodaki kulis odasında yemek yiyorlar. Duru ile Canku kısa suren bir de aşk yaşamışlardı (1978). Şarkın Altın Bulbulu ’ lakaplı Neşe Karabocek, Orhan Gencebay ile Yaşar Kekeva ’nın sahibi olduğu Kervan Plak ’tan cıkan LP ’si cok satınca altın plakla odullendirildi. komedi dunyasının uc unlu komedyeni ile bir unlu sunucusu aynı kutlamada bir araya gelince, ortaya bu tarihi fotoğraf cıktı.(1970 ’lerin sonu).
Hulya Kocyiğit ’in kız kardeşi Nilufer Kocyiğit, iki Tanju arasında kalınca hemen bir dilek tuttu (1975).
Bu fotoğraf 47 yıl once cekildi...
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bu fotoğraf 47 yıl once cekildi...
-
01-09-2022, 13:33:23