Guncelleme Tarihi: Eylul 01, 2022 10:26
Elazığ ’da Omer Demir isimli vatandaş eve gitmek icin bindiği otomobilinin on camında bir kağıt parcası olduğunu fark etti. İlk başta ceza yediğini duşunen Demir, otomobilin on camında kağıda yazılı "Merhaba kardeşim istemeyerek de olsa aracınıza carptım masrafınızı karşılayabilirim" yazısını gordu. Arabasını kontrol eden Demir, sağ arka kapının iceri coktuğunu gorunce numarasını bırakan Mehmet Bektaş ’ı arayarak ilk başta hassasiyetinden dolayı teşekkur etti ardından sabah sanayide goruşebileceklerini belirtti. Ertesi gun sabah saatlerinde sanayide buluşan Demir ve Bektaş tokalaştıktan sonra kazalı aracı tamir edilmesi icin sanayi ustasına teslim etti.
Onceki gun bir araca carptığını belirten Murat Bektaş, "Arkadaşın aracının on tarafına iletişim numarası var mı yok mu diye bir baktım ve numarasını goremedim.
dolayı ajandamdan kopardığım nushaya kendi iletişim bilgilerimi yazarak istemediğim şekilde bir kaza olduğunu belirttim. Ben olması gerekeni yaptım, diğer vatandaşlarımızın da bu şekilde davranmasını tavsiye ederim. Bugun burada kacabilirdim de fakat yarın burada 2 bin lira harcayacağıma 4 bin lira farklı bir yerden cıkabilirdi. Vicdanen rahat etmek icin arkadaşla buluştuk. Aracın tamirini yaptırıp ucretini odeyeceğim" dedi. esnasında kafede arkadaşlarıyla oturduğunu belirten Omer Demir, "Arkadaşların yanından cıktıktan sonra arabaya yoneldim ve direksiyon kısmına oturdum. Camda bir yazı gordum, ilk başta ceza olduğunu zannettim. Bakınca bir not yazıldığını fark ettim. Bir ağabeyimiz arabaya vurmuş ve not bırakmış. Ben de numara sahibini aradım ve konuştum.
Bana masrafın ne ise karşılamaya hazır olduğunu soyledi, bu hareketi beni cok mutlu etti. İnsanların vatandaşlık gorevini yerine getirmesine cok sevindim. İnşallah herkes aynı hareketi yapar. Sanayide abiyle tanıştım ve masrafları karşılayabileceğimi soyledi. Kendisine cok teşekkur ederim. Bunu yapmayan insanlar da var bu hassasiyetinden dolayı Mehmet abiye cok teşekkur ederim" diye konuştu.
Otomobiline binince ceza yediğini zannetti, gerceği gorunce şaşırdı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Otomobiline binince ceza yediğini zannetti, gerceği gorunce şaşırdı
-
01-09-2022, 11:27:38