Guncelleme Tarihi: Eylul 01, 2022 11:04
Adalet Bakanı Bozdağ ’ın Yeni Adli Yıl nedeniyle videolu bir mesaj yayımladı. Yayımladığı mesajda hakimlerin, savcıların, avukatların ve adliye calışanlarının Yeni Adli Yıl ’ını kutlayan Bozdağ, adaletin en yuce değer olduğuna dikkat cekti.

Adaletin yerini bulması icin gece gunduz calışıldığının altını cizen Bozdağ, “Yargı gorevi yapan hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız ile adliye calışanlarımızın yeni adli yılını gonulden tebrik ediyorum. Yeni adli yıl hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız, adliye personelimiz ve aziz milletimiz icin hayırlı uğurlu olsun. Adalet, en yuce değerlerden bir tanesidir. Milletimizin beklentisi adaletin zamanında tecelli etmesi ve doğru tecelli etmesidir. Hakimlerimiz, savcılarımız, avukatlarımız ve adliye calışanlarımız, vatandaşlarımızın hak arama ve hakkına kavuşma konusunda beklentilerine cevap vermek icin gece gunduz ozveriyle calışmaktadırlar. Bu nedenle ozveriyle calışan tum yargı gorevi yapan hakimlerimize, savcılarımıza, avukatlarımıza ve adli personelimize şukranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

“TURK YARGISI BAĞIMSIZ VE TARAFSIZDIR”

Yargının bağımsız olduğu soyleyen Bozdağ, Turk yargısı, milyonlarca dosyayı karara bağlarken, kamuoyunda tartışılan, tartışılması da adil yapılmayan sadece siyasi taraftarlığa gore değerlendirilen, taraftarlığa uygunsa karar ‘doğru ’, değilse ‘eğri ’ notuyla notlandırılan değerlendirmeler uzerinden Turk yargısını eleştirmek, Turk yargısına saldırmak buyuk bir haksızlıktır. Gece gunduz calışan hakimlerimize ve savcılarımıza saygısızlıktır. Bu saygısızlığı ve bu haksızlığı reddettiğimizi bir kez daha buradan ifade etmek isterim. Turk yargısı bağımsız ve tarafsızdır ve gorevini Anayasa, kanunlar, hukuk ve bunlara bağlı vicdani kanaatle yerine getirirler. Hakimlerimizin, savcılarımızın yargı gorevi yaparken verdikleri kararlarla ilgili denetim mekanizmaları da bizim sistemimizde acıktır” dedi.

Yargıda bircok sorunun cozulduğunu ve bazı hakların teslim edildiğini ifade eden Bozdağ şu ifadeleri kaydetti:

“Hukumetlerimiz son 20 yılda Turkiye ’mizin, hukuk devleti vasfını guclendirmek ve yargımızı daha etkin hale getirmek, milletimizin adalete erişimini kolaylaştırmak, adaletin zamanında tecellisini sağlamak, kararlardaki isabet oranlarını artırmak maksatlarıyla cok ciddi reformlar yapıldı. Bir yandan temel hak ve hurriyetler daha guvenceli hale getirilirken, ote yandan hak aramanın onundeki nice engelleri kaldırdık.

Yargıda askeri yargı, sivil yargı, Askeri Yuksek İdare Mahkemesi, Danıştay ayrımına son vererek, Turkiye'de yargı birliğini sağlayarak hukuk devleti ve demokratik devlet vasfını da guclendiren tarihi bir reformu ulkemizde hayata gecirdik. Hakimlerimizin, savcılarımızın daha iyi yetişmeleri icin hakim, savcı adaylığı muessesesini kaldırarak yerine hakim ve savcı yardımcılığı muessesesini kurduk. Benim yargıya, yargı gorevi yapanlara inancım tamdır. Dışarıdan yapılan saldırılar, Turk yargısının ortaya koyduğu buyuk başarıyı golgeleyemeyecektir. Bu vesileyle tekrar yeni adli yılın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, hakimlerimizin, savcılarımızın, avukatlarımızın, vatandaşlarımızın, adliye calışanlarımızın yeni adli yılını gonulden tebrik ediyor, gonulden başarılar diliyorum.”