Guncelleme Tarihi: Eylul 01, 2022 07:00
29 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ’ın telekonferans sistemiyle katıldığı torene, Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Vedat Bilgin ’in yanında Gural Şirketler Gurubu Başkanı İsmet Gural, Nesrin Gural, Yonetim Kurulu Uyeleri Harika Gural, Ali Gural, Sami Gural ile Gural Porselen Genel Muduru Naci Pekcan ve İcra Kurulu Uyesi Coşkun Berk de katılım gosterdi.
‘BUYUK GELİŞME GOSTERDİ ’
Bakan Vedat Bilgin, yatırım, uretim, istihdam ve ihracata dayalı buyume ile ekonomiyi kalkındırmayı ve uretim yoluyla elde edilen gelir sayesinde ulkenin dış ticaret acığını gidermeyi hedeflediklerini belirterek, “Kutahya ’mız seramik sektorunde son yıllarda cok buyuk gelişme gosterdi. Modern uretim teknikleriyle fabrikalarında uretim yapan İsmet Gural ailesine bu hedefimize ortak olduğu icin teşekkurlerimizi iletiyoruz. İnanıyorum ki kıymetli Gural Ailesi ’nin bu yeni yatırımı, Anadolu ’nun adeta yeniden ayağa kalkmasını şekillendiren yeni bir sanayi tesisi olacaktır” dedi.
HER YIL BİR FABRİKA
Gural Şirketler Grubu Başkanı İsmet Gural ise şunları soyledi: “Ailem ve mesai arkadaşlarım olarak yeni seramik fabrikamızın da ekonomik bir kale olarak ulkemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Fabrikamız toplam 476 bin metrekare alanda, 275 calışanıyla hizmet veriyor. İlave fabrikaların tamamlanmasıyla 325 milyon dolarlık yatırım oluşacak. Fabrikamız high tech bir fabrikadır. Ar-Ge laboratuvarları ise her turlu Ar-Ge faaliyetinin yurutulebileceği ayrıca tum sureci eksiksiz kontrol edebilecek son teknoloji cihazlar ile donatıldı. Her ulke gibi ulkemizin de uretime, istihdama ihtiyacı olduğunun farkındayız. Gural Grubu olarak porselen, vitrifiye, turizm, enerji ve nihayet şimdi de seramik alanında yatırım yapıyoruz. Prensip olarak her sene yeni bir fabrika yapmanın heyecanı icerisinde olacağız.”
325 milyon dolar yatırım hedefliyor
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- 325 milyon dolar yatırım hedefliyor
-
01-09-2022, 07:22:13