Guncelleme Tarihi: Eylul 01, 2022 07:17
Acıklanan verileri istihdam, uretim ve ihracatın geleceği adına umut verici bulan iş dunyası temsilcileri şunları soyledi:
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, kuresel anlamda resesyon ihtimalinin telaffuz edildiği bir surecte Turkiye ekonomisinin ikinci ceyrekte yuzde 7.6 ’lık buyuyerek pozitif ayrıştığını belirterek, “Acıklanan bu olumlu veri, son iki ceyrekte kuresel anlamda ivme kaybına rağmen 2022 yıllık buyume hedefi olan yuzde 5 ’lik buyumenin yakalanabileceğini, hatta bu hedefin uzerine cıkabileceğimizi gosteriyor” dedi.
Mustakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, kuresel ekonominin henuz pandemi şokunu atlatamadan Rusya-Ukrayna Savaşı ’yla ciddi bir sarsıntı yaşadığı yılın ikinci ceyreğinde, Turkiye ekonomisindeki buyumeyi değerli bulduklarını belirterek, “Yılın ucuncu ceyreğinde nispi bir yavaşlama gozlenen ekonomik aktivite, ekonomi yonetimi tarafından alınan son tedbirlerle birlikte ivme kazanmaktadır. Bu bağlamda Turkiye ekonomisinde pozitif buyume surecinin onumuzdeki donemde de sureceğini tahmin ediyoruz” acıklamasında bulundu.
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahcıvan, “Turkiye 2022 yılının ikinci yarısında yuzde 7.6 buyuyerek; yuksek buyume odaklı hedefine uyumlu şekilde bir buyume skoru elde etmiştir. Boylece ekonomi yılın ilk yarısı boyunca guclu
buyume performansını korumuştur. Bu verilere bakarak sanayi sektorumuzun buyume icindeki payını koruduğunu, sanayinin buyumeye değerli katkısını surdurmekle birlikte, bir durağanlaşmanın da hafiften kendini gostermekte olduğunu soylememiz gerekiyor” dedi.
UMUT VERİCİ
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagic, “Kuresel ekonominin yavaşladığı bir surecte Turkiye ekonomisinin yılın ikinci ceyreğinde elde ettiği yuzde 7.6 ’lık buyume istihdam, uretim ve ihracatımızın geleceği adına umut vericidir. Bizi memnun eden asıl husus en yakın ticaret partnerimiz Avrupa ’da işlerin durgunlaştığı bir donemde dahi ekonomik buyumemizin yatırım ve ihracat kalemleri tarafından desteklenmesidir” değerlendirmesini yaptı.
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Ozdebir, “Sanayinin ihracata katkısıyla yuksek buyume rakamlarına ulaşmaya devam ediyoruz. Buyumenin topluma yansıması da oldukca onemlidir. Burada buyumenin kalitesi on plana cıkmakta. Yılın ikinci yarısında ozellikle kuresel bazda gelişmelere bağlı olarak buyumede bir ivme kaybı goreceğiz lakin yılın geri kalan kısmında da ulkemizin pozitif buyume rakamları elde edeceğini duşunuyorum” diye konuştu.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yonetim Kurulu Başkanı Gursel Baran ise şunları soyledi: “Pandemi, tedarik zincirlerinin bozulması, savaş, enerji sorunları gibi kuresel ekonomiyi etkileyen şartlara rağmen bu veriler, ekonominin zorluklara karşı direncini ve reel sektorunun dinamizmini gostermesi acısından onemlidir. Onumuzdeki surecte enflasyonu duşurerek buyumeyi kalıcı ve surdurulebilir hale getirerek toplumsal refahı sağlayabiliriz.”
TİM Başkanı Mustafa Gultepe, tum dunyada uretim kesintilerinin yaşandığı bir donemde Turkiye ’nin uretimi ve ihracatı aksatmayarak dunyada guvenilir liman olarak one cıktığını soyledi. İhracatın buyumeye katkısının guclu bir şekilde devam ettiğini belirten Gultepe, “Turkiye İhracatcılar Meclisi olarak yeni donemde misyonumuz daha fazla ihracatcı, daha yuksek katma değer ve daha cok ihracat gercekleştirmek ve Turkiye ’nin buyumesine, kalkınmasına katkı vermek olacaktır” dedi.
İş dunyasından buyume yorumu: Pozitif ayrıştık
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- İş dunyasından buyume yorumu: Pozitif ayrıştık
-
01-09-2022, 07:21:58