Guncelleme Tarihi: Ağustos 31, 2022 21:11
Trabzonspor'un sol bek oyuncusu Eren Elmalı, Umraniyespor macı hazırlıkları oncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Elmalı, transfer surecinin uzun surduğunu vurgulayarak, "Trabzonspor ’un netleşmesi milli takımdan sonra olmuştu. Burayı secmemdeki en buyuk etken buradaki ortam ve hocanın benimle iletişimi. İyi ki burayı secmişim" dedi.
Umut Bozok ve Doğucan Haspolat ’ın takımda olmasının kendisini pozitif yonde etkilediğini kaydeden Elmalı, "İkisi de cok buyuk ve değerli oyuncular. Umut gelmeden once konuşmuştuk, burayı sormuştu. Ona her şeyi anlattım ve tercihi burası oldu. İkisi adına da cok mutluyum. Umut ’un 15 gol atacağına da inanıyorum, isterse atar" ifadelerini kullandı.
Şampiyonlar Ligi play-off turunda Danimarka'nın Kopenhag takımı karşısında elenmelerine ilişkin soruya Elmalı, "Şampiyonlar Ligi ’nde istemediğimiz bir sonucla ayrıldık. Cok uzulduk ama Avrupa Ligi devam ediyor. Elimizden geleni yapacağız. Onumuzde cok uzun bir maraton var. İşimiz zor biliyoruz ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.
Trabzonspor ’un eski oyuncusu Abdullah Ercan ile kıyaslanmanın kendisi icin buyuk gurur olduğunu belirten Elmalı, “Abdullah Ercan ’la kıyaslanmak gurur verici. Sol bek mevkiisi futbolda bulunan bir mevki değil. Yerli olarak elimden geleni yapmaya calışıyorum ve devam edeceğim" şeklinde konuştu.
"Şampiyonluk yaşamak istiyorum"
Trezequet ile daha once Kasımpaşa'da forma giydiğini soyleyen Elmalı, "Trezeguet ile ilişkimiz oncesine dayanıyor. O Kasımpaşa ’ya geldiğinde ben altyapıdaydım. Hatta ilk geldiğinde birlikte cekildiğimiz bir fotoğrafımızı gostermiştim. İnşallah ikimiz de takımımıza en iyi şekilde katkı sağlayacağız" ifadelerini kullandı.
En buyuk hedefinin şampiyonluk olduğunu dile getiren Eren Elmalı, "En buyuk hedefim şampiyonluk yaşamak istiyorum. Her futbolcunun hayali olan bir Avrupa hedefim var. Avrupa ’da İngiltere Ligi ’nde oynamak isterim" dedi.
Abdullah Avcı'nın futbolcularla iletişiminin cok iyi olduğunu belirten Elmalı, "Cok değer veriyor. Hissetmemiz cok onemli. Hepimiz forma icin saha icinde mucadele ediyoruz. Saha dışında iletişimimiz iyi olduğu icin saha icine yansıyor" diye konuştu.

"Hedefi olan bir takımız"
Hedefi olan bir takım olduklarını ve bunu taraftarlara gostermek istediklerini kaydeden Elmalı, "Uyum sureci var futbolda. Bu etkileyebilir. Biz de bazen yoruluyoruz. Bazen sahada istediğimiz performansları veremiyoruz. Hedefi olan bir takımız ve bunu taraftarlarımıza gostermek istiyoruz. Oyunu iki yonlu oynayabilen bir bekim. Ozeleştiri yapmam gerekirse kendimi savunmada daha da geliştirmem lazım. Ofansta biraz daha rahatım ama savunmada kendimi geliştirdiğim zaman cok dominant bir bek olacağımı duşunuyorum. Taraftarın bizim yanımızda olması onemli. Her koşulda bizi desteklemelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.