Guncelleme Tarihi: Ağustos 31, 2022 19:16
AK Parti Grup Başkanvekili ve Canakkale Milletvekili Bulent Turan, Biga ilcesine bağlı Kemer Koyu Balıkcı Barınağı'nda duzenlenen 2022-2023 su urunleri av sezonu acılış toreni sonrası gazetecilere gundeme ilişkin acıklamalarda bulundu. Turan, milletvekili Ahmet Şık'ın konuk olduğu dijital ortamda yayın yapan bir kanalda AK Parti hakkında mesnetsiz acıklamalarda bulunduğunu kaydetti. Turkiye İşci Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ın AK Parti'ye yonelik sozlerine tepki gosteren Bulent Turan, şunları soyledi:
"Zaman zaman cok fevri cıkışlarıyla tanıdığımız, maalesef vekil demekten utandığımız aynı malum şahıs yine bazı acıklamalar yapmış. 'AK Parti kapatılacak, AK Partililer yargılanacak' demiş. Son sozu baştan soyleyeyim; kapatmazsanız adam değilsiniz, yargılamazsanız adam değilsiniz. Bakınız eski donemde sokağa cıkmakla ilgili cağrıları oldu, PKK'ya sempati duyduğuna ilişkin cağrıları oldu. Devleti yıkmaktan soz eden cağrıları oldu. Şimdi de 'AK Parti'yi kapatacağız, yargılayacağız' diyorlar. 20 yıldan beri milletle beraber yuruyoruz. Milletimiz ne derse baş tacı. Milletimizin oluruyla bugunlere geldik, milletimizin oluruyla devam ederiz. Bizi farklı soylemlerle yıldırabilecek insanlar değiller bunlar. Bu kini bu nefreti, bu tepkiyi PKK'ya gostermediler, FETO'ye gostermediler. Aslında bunların derdi AK Parti değil. Bunların derdi 20 yıldan beri AK Parti'yi bırakmayan milletin ta kendisi. Yargılamak istedikleri AK Parti değil, 20 yıldan beri milletin AK Parti'yi bırakmamasından dolayı milletin kendi değerleri. O yuzden bu dil ne demokrasi dili, ne siyasi ahlak dili, ne particilik dili. Bu dil tam bir teror dili, tam bir ayrıştırma dili. Bu dilin Turkiye'ye faydası yok, kimseye faydası yok. Ben tekrar soyluyorum. AK Parti milletin onunde adım atmaya, yurumeye devam edecek. Milletin takdiriyle 2023 yılında kaldığımız yerden yola devam edeceğiz" dedi.