Onceki dersimizde sizlere ozel url nasıl alıyoruz onu gosterdim.

Bu gun ki dersimizde sizlere nasıl HypeSquad a Başvura bilirsiniz onu anlatıcam.

İlk once HypeSquad sitesine giriş yapıyoruz
Join the HypeSquad | Discord

Sitenin Turkce dil desteği yok ama siz google traduction la isterseniz tercume edebilirsiniz.

Şimdi onemli durumlardan bir tanesi yaşınızın 16 dan aşağı olmaması lazım.

Başvuru forumuna gecelim geciş yapmak icin Apply Now butona tıkıyoruz

Yeni pencerede discord hesabımıza giriş yapıyoruz

Yeni pencerede bizi 3 farklı yontem karşılıyor.

Bizlere verilen soru "Kendinizi discord nasıl tanıtmak istiyorsunuz ?"

Soruya aşağıda bulunanlardan biriyle cevaplıyoruz.

Şuan size 2 yontemi gostericem son olan yontemi aktif olduğu zaman bu konuyu eklerim.

ilk yontem "I run events!" yani goruşmeler duzenliyorum discord icin toplantılar yapıyorum etkinlikler yapıyorum ve.s ve.s bunları yapıyorsanız yanında bulunan yeri işaretliyoruz.

sonra Aşağıda bulunan Next butonuna tıklıyoruz.

Yeni pencerede bizden 2 şey isteniliyor:
- Discord Widget ID ve surekli aktif olan sunucu linki

Onceki konumda nasıl widget ID mızı alıyoruz anlatmıştım bu konumda yalnızca nasıl surekli aktif olan link yapıyoruz onu gostericem.

Discord sunucumuza geliyoruz anlık davet oluştur butonuna tıklıyoruz

Karşımıza cıkan pencerede bu bağlantıyı hic sona ermemeye ayarla diye bir soz olacak onun yanında bulunan kutucuğu işaretliyoruz .

Daha sonra link kopyalayarak HypeSquad da "NEVER-EXPIRING LINK TO YOUR SERVER" bolumune yapıştırıyoruz.

Yine Next diyerek yeni bolume geliyoruz.

Name Bolumune isim soy ismimizi yazıyoruz email zaten kendileri tarafından onaylanmış olacak.

ornek:

Country bolumune de ulkenizi yazıyorsunuz

Next diyerek yine devam ediyoruz Burada yapacağınız etkinlikler hakkında bize soru soruyorlar

İlk soru "WHAT'S YOUR EVENT CALLED? "
"Etkinliğin nedir ?"

ornek olarak bunu yazıyorum Rocket League Championship

2 ci soru "WHAT KIND OF EVENT IS IT?"
"Ne tur bir etkinlik?"

Choose one den ne tur bir etkinlik yapacaksanız onu seciyorsunuz.

ben university gaming club(universite oyun kulubu) seciyorum.

Son soru "ABOUT HOW MANY PEOPLE ATTEND?"
"Kac kişi katılacak?"

Chose one den yine kac kişi katılacak onu seciyorsunuz

Ben size bunları anlatmak icin yapıyorum normalde hic bir etkinlik yapmayacağım yalnızca sizlerden yapacak varsa nasıl oluyor gosteriyorum.

Yeni bolumde ki ilk soru "HOW FREQUENT IS YOUR EVENT?"
"Etkinlikleri ne kadar sıklıkla yaparsın?"

Yine onceki gibi Choose one den sureleri seciyorsunuz

2 ci soru "HOW LONG IS YOUR EVENT?"
"Etkinlik ne kadar surecek"

aynı şekilde Choose one den sureleri seciyorsunuz

Son soru "WHEN IS IT?"
"ne zaman"

Burada tarihi ay gun yıl şeklinde yazıyorsunuz.

Son hali:

Burada bizden etkinlik icin kullanacağımız sosyal medya hesabımızı veya sitemizi istiyor
Burası zorunlu değil next diyerek devam edebilirsiniz

Ve artık forumu doldurmuş bulunmaktayız son olarak Submit Your HypeSquad butonuna tıklıyoruz.

Tabi ben bu işlemi yapmayacağım ama size ne olacağını kısa şekilde anlatayım.

İlk once sizin mail adresinize mesaj gelecek mesajda Formunuz bize ulaşmıştır yazacak sonra 1 hafta icinde size olumlu veya olumsuz geri donuş yapacaklar.

Peki bunu yaparsak bize ne gibi ozelikler verecek ?!

Ilk olarak Profilinize HypeSquad emojisi gelecek etkinlik yapacağınız sunucu vip sunucu olacak sizi Discord un gizli sunucusuna ekleyecekler evinize discord dan t shirt ve.s gelecek.

2 ci Yontem

"I go to events!"
yani goruşmelere katlıyorum etkinliklere gidiyorum ve.s ve.s bunları yapıyorsanız yanında bulunan yeri işaretliyoruz.

sonra Aşağıda bulunan Next butonuna tıklıyoruz.

Yeni bolumde bizden 2-3 dk bir video istiyorlar video da onların yazdıkları sorulara cevap vermemizi ve YouTube ye yukleyerek onlara gondermemizi soyluyorlar.

Kısa bir bilgi vereyim video nu goruntulu sesiniz duyulacak bir ortamda cekin
elinizden geldiği kadar acıklayıcı olun 3 dk sakın gecmeyin
ingilizce biliyorsanız sorulara ingilizce cevap verin.

Videonu cektiğinizi varsayıyorum aşağıda bulunan bolume videonun linki ekliyorsunuz

Yine Next diyerek yeni bolume geliyoruz.

Name Bolumune isim soy ismimizi yazıyoruz email zaten kendileri tarafından onaylanmış olacak.

Country bolumune de ulkenizi yazıyorsunuz

Next diyerek yine devam ediyoruz Burada hangi etkinliklere katılacağımızı soruyorlar

katılacağınız etkinlikleri yazıyorsunuz ve Next butonuna tıklıyorsunuz

Ve artık forumu doldurmuş bulunmaktayız son olarak Submit Your HypeSquad butonuna tıklıyoruz.

Peki bunu yontemi yaparsak bize ne gibi ozelikler verecek ?!

profilinize emoji eklenir gizli sunucuya katılırsınız ve Discord t shirt alırsınız.