2011 yılında ceşitli video oyunlarının canlı yayın aracılığıyla paylaşımını sağlayabilmek uzerine kurulan Twitch, gunumuzde oyuncuların en populer paylaşım platformu haline gelmeyi başardı. Twitch, kurulduğu zamandan bu yana gelişerek hem izleyicilere hem de yayıncılara bircok yeni ozelliği sunmayı başarsa da hala bircok Twitch kullanıcısı “canlı yayın izleyemiyorum” şikayetinde bulunmaya devam ediyor. Bu makalemizde Twitch ’de bu soruna sebep olan birtakım etkenleri goz onunde bulundurarak size ceşitli cozum yolları onereceğiz.
1. DNS Ayarını Değiştirme (Windows 10)
DNS (Alan Adı Sistemi), sizi girmek istediğiniz internet sitesine yonlendiren sunuculardır. Dolayısıyla internet servis sağlayıcılarına ait bu sunucularda meydana gelen birtakım sorunlar bazı sitelere girmenize veya bu sitelerdeki icerikleri goruntulemenize engel olarak, Twitch gibi sitelerde kullanıcıların “canlı yayın izleyemiyorum” şikayetinde bulunmasına sebep olabilirler. DNS ’nizi değiştirmek icin:
İlk olarak denetim masasına girin ve “Ağ ve İnternet” sekmesine tıklayın. Daha sonra “Ağ ve Paylaşım Merkezi” seceneğine tıklayarak sol tarafta yer alan “Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin” seceneğine girin. Karşınıza cıkan pencerede bağlı bulunduğunuz Wi-Fi veya Ethernet bağlantısının uzerine gelerek farenin sağ tuşuna basın. Şimdiyse acılan sekmeden “Ozellikler” seceneğine tıklayarak bağlantı ozelliklerinizi goruntuleyin. Acılan pencerede “Internet Protocol Version 4(TCP/IPv4)” başlığını secerek “Ozellikler” sekmesine tıklayın. Bu adımda karşınıza cıkan sekmede yer alan “Aşağıdaki DNS Sunucu Adreslerini Kullan” seceneğini işaretleyerek tercih edilen DNS sunucusu kısmına “8.8.8.8” diğer DNS sunucusu kısmınaysa “8.8.4.4” rakamlarını girin ve pencerenin sağ alt tarafında yer alan “Tamam” seceneğine tıklayın. Boylece DNS sunucunuz Google DNS olarak değişecektir.
2. Cerezleri ve Tarama Verilerini Temizleme (Google Chrome)
İnternet tarayıcınızda yer alan cerezler de Twitch ’de canlı yayın izleyememe sorununa neden olabilmektedir. Cerezlerin giderek daha fazla boyutlara ulaşması ya da birtakım zararlı icerikleri barındırması tarayıcınızın duzgun calışmamasına sebep olabilir. En cok kullanılan tarayıcılardan biri olan Google Chrome ’da cerezleri ve tarama verilerini silmek İcin aşağıdaki adımları sırasıyla uygulayabilirsiniz.
Oncelikle Google Chrome ’u acarak sağ ust koşede yer alan “Alt Alta 3 Nokta” simgesine tıklayın. Acılan sekmede “Gecmiş” seceneğinin uzerine gelerek yeni pencerede acılan “Gecmiş” sekmesine girin. Bu adımdaysa ekranın sol tarafında yer alan “Tarama Verilerini Temizle” seceneğini secin. Karşınıza cıkan pencerede “Zaman Aralığı” bolumunden “Tum Zamanlar” seceneğini secin ve “Tarama Gecmişi”, “Cerezler ve Diğer Site Verileri”, “Onbelleğe Alınan Resimler ve Dosyalar” başlıklarından hepsini işaretleyerek sağ alt tarafta yer alan “Verileri Temizle” seceneğine tıklayın.
Twitch’de “Canlı Yayını İzleyemiyorum”
Twitch0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Diğer Sosyal Medya Ağları
- Twitch
- Twitch’de “Canlı Yayını İzleyemiyorum”
-
31-08-2022, 18:07:31