aradım ancak bulamadım forumda eger verilmişşşse af ola
Selam,
Sizlere biraz daha iciniz rahatlasın amacında solodan bahsedeyim. Herkesin beklediği gibi sert
materyaller icinde olacak. Kiminiz Bağdat, Didaktik Kitaplar gibi şarkılar istemişsiniz.
kiminiz ritimler cok yavaşlamış, daha hızlı isteriz demişsiniz.
Herkesin duşuncesine saygım var ve herkesin fikrini kenara not ediyorum.
Solom icin benim sizlere soyleyebileceğim, lirikler evrensel. Her şarkıyı yaşadıklarımdan
harmanladım. Enstrumantaller cok yavaş albumun kıvamı 80-87 bpm arası. Yani tempo bir hayli duşuk.
Ama olsun ben sizler icin tempoyu 2-3 şarkıda yuksek tutarım. O problem değildir .
Agır şarkı sozleri var albumde. Didaktik Kitaplar mantığı, Bağdat hissi var. Sizlere bir jest
yapayım albumun neye benzeyeceğini, ne gibi bir şey olacağını tasavvur edin.
Album gazel-kaside-rubai tarzında. En azından bana verdiği tat bu. Aynı zamanda cok didaktik.
İnsanin icine işlercesine ilerliyor. Askerlik donemimi ve buraya kadar gelen zamanımı iceriyor.
Stil olarak en sade albumum. Sadelikten kasıt; yormayan, kolay, dinlenilebilir. BPG tadında
Romantizma anlaşılırlığında, yemede yanında yat dedirtecek turden. Tabii ki bunlar benim şahsi
goruşlerim albumun sahibi olarak.
Sizlere beğeneceğinizin garantisini vermekten başka yapacak bir şeyim yok. Tabii ki album cıkar
cıkmaz bu ne yahu ,ben hic beğenmedim ,olmamış Sago bu ne, BPG daha guzeldi!.. Şeklinde yorumlar
yapılacaktır. Ama sizlere şimdiden sunu belirtmek isterim,benim albumlerim duşuncelerinizi ileriye
taşır, zamanla hazmedilir. Bunun tekrar altını cizmek istiyorum. Benden her zaman ayni tatları
beklemeyin. Benden her zaman hissedebildiğiniz şeylerin aynisini hissedebilmeyi bekleyin. Kucuk
yerlere takılırsanız hem dinlemekten hem de albumlerimden soğursunuz.
Albumun tamamı bittiğinde sizlere ''hey cocuklar'' şeklinde haykırdığımı duyar gibi olacaksınız.
Sonuc olarak benim yeni albumum cok yukarılarda bir yerlerde bana gore,hicbir şey amaclarım
dahilinde değil bu albumde. Sadece ben ve bana benim icin ben var albumde. Dinleyip iceriği
kavradığınızda ise sen ve senin icin sen oluveriyor.
Yeni Sagopa Kajmer albumunun adi ''KOTU İNSANLARI TANIMA SENESI (K.İ.T.S)
Sagopa Kajmer mahlas Kavsa [Sagopa´ nin yeni mahlasi]
Yaz geldi. Artik Ege Cubukcuyu da hatırlayalım dedik heheh. Bol bol yazı yazmışsınız. Sorular da
var tabii ki. Herkese yetişemem ama sizlere ustunkoru acıklamalar yaparım.
oncelikle bana diss yapan kişiler varmış.Adı uzerinde demo bunlar. Evde, barkta yapılan işler.
Biliyorsunuz ben onların asla koreltemeyeceği cok keskin bir bıcağım. Bu gibi durumlarda kendinizin
ne olduğunu iyi bilmelisiniz. Zaten insanlar diss yazmaktan rap şarkısı yapmaya fırsat bulamıyor.
Herkes birbirini diss liyor. Yani dişliyor. Beni Turkrap ortamından saymayın dememin sebebi buydu
iste. Bu gibi insanlar benim 1999 daki hallerim bana yetişebilmeleri icin 8 sene daha demo
yapmaları gerekecek
Her neyse, cevizin bos kabuğu isimize yaramıyor su anda icini gorelim dolu kısmına bakalım.
Ben bir şukurle girdim album kayıtlarına cumlemize hayırlı olsun.1 tane şarkı yaptım mesela
bugun.cok da beğeneceğiniz turden.birde beat yaptım onu da cok beğendim.o nedenle bugun keyfim
yerinde.
Albumun cıkış tarihi ne yazik ki belli değil. Sadece beklemek duşuyor sizlere. Ama guzel album
olacak evelallah.Yuzumuzun akıyla evelallah.
Medyada malum işin kakasını cıkardılar. Garip garip haberler yapıyorlar.inanın hicbir malumatım
olmadan yazıp ciziyorlar. Lutfen siz medyaya aldırmayın. Kendi ozel-şahsi hayatımızla ilgili şeyler
bize kalsın istiyoruz ama insanlar medyatiklik adına neler yapıyor, magazin adına ne oyunlar
donuyor. Her neyse bunlar Turkiyenin gerceği.
siz takmayın.
Dini-tasavvufi konularda bazıları iman-inanc konusunu muziğe alet ettiğimi duşunmuşler. Demek ki
icleri pismiş diyelim. Bundan boyle sozler boyle islerine gelirse din-lerler. Sevineceklerine
kıllanıyorlar. Birileri değerlerini korumazsa herkes amerikali amerikali takılır heyhaat.
Suale gerek yoktur bu durumda.herkes isine baksın kafidir bizim icin.isin asli budur diyelim.
Kitap yazar mısın abi diyenler var. Evet kitap yazmaya başladım 1 hafta once ilk 2 sayfamı yazdım.
Kim bilir ne zaman size kavuşur ama cok guzel, latif bir kitap denemesi yapıyorum nacizane.
Hayattan ve din -iman dunyasından nefis şeyler yazıyorum. Hem kendi hayatımdan hem de
.evreden,alimlerden.
Sozlerimden de koyup bir iki gazel - kaside denemesi de yapacağım evelallah.
Sonucta bunların hepsini kendim icin, zevk icin, dolu vakit gecirmek icin yapıyorum.
Daha cok yazmak isterdim lakin vakit gitme vaktidir.
Bakin bugun Sagopa sizler icin bir şarkı yaptı yine hehehe. Pesimist EP 5 icin şimdilik kırmızı
ışık.
Bugune kadar pesimist ep ler hep zamanlama harikası olarak piyasaya cıktı. Durun bakalım ilkin
beklemek sonra yemek.
Kavsa ne demek:
Peygamber Efendimizin (s.a.v.) devesidir. Siyer ve hadis kitaplarinda kasvadan Ced'a ve Adba gibi
farkli isimlerle de bahsedilmistir.
Kasva'yi, Hz. Ebu Bekir (r.a.) 400 dirheme satin alarak Rasul-i Ekrem'e (s.a.v.) hediye etmistir.
Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) hayatindaki muhim hadiselerde Kasva'nin adi gecmistir. Bunlardan
bazilari:
Maide Suresi Rasulullah'a bu devenin uzerindeyken nazil olmustur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.),
Medine'ye onun sirtinda hicret etmistir. Mescid-i Nebevi onun coktugu yere yapilmistir. Peygamber
Efndimiz (s.a.v.), Hudeybiye musalehasinin yapildigi sefere yine Kasva ile cikmistir. Veda
hutbesini de onun sirtinda irad etmistir. Bedir zaferinin mujdesini Medine'ye Zeyd bin Harise
onunla g*turmustu.
Kasva cok hizli kosardi. Deve yarislarinda Kasva daima birinci gelirdi. Kasva, Hz. Ebu Bekir'in
(r.a.) halifeligi sirasinda Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.) atlarinin bulundugu cayirliga
saliverilmistir.
Kasva aynı zamanda kesik kulak anlamına gelmektedir
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Dizi - Film - Sanat Forumu
- Müzik
- sagopa dan sorularımıza cvplar (pesimist EP 5 ile de ipucu)