Gonderilerini birbirleriyle alakalı şekilde etiketlediğin zaman, etiketleri gonderilerini goruntulemek ya da organize etmek icin kullanabilirsin.

Blogundaki belirli gonderiler uzerine

Eğer teman etiket gostermeyi destekliyorsa, gonderilerine eklediğin etiketler goruntulenebilir. Gonderilerin etiketlerini gosteren temaları tumblr.com/themes adresinde bulabilirsin. Sectiğin tema gonderi etiketlerini gostermese bile, etiketler Pano'da gorunecek ve Tumblr uzerinde arama sonuclarına dahil olacaktır. Şifre ile korunan bloglarda kullanılan etiketler, blog icin gonderi organize etmek icin kullanılabilir; ancak bu etiketler arama sonuclarında blogunu gostermeyecektir.

Tumblr capında etiket sayfaları uzerine

Belirli bir terim ile etiketlenmiş gonderilerin, pano gorunumde goruntulenebildiği sayfaya etiket sayfası diyoruz. Bu sayfalar, Tumblr'da belli konulardan haberdar olabilmek icin iyi bir yontem. Etiket sayfasında gonderiler ters-kronoloji ile sıralanmaktadır.

Panonda etiketin uzerine tıkla ya da tumblr.com/tagged adresinden sonra eğik cizgi ve istediğin etiketi yaz. Yani #kahve etiketine goz atmak istersen tumblr.com/tagged/kahve adresine gitmelisin. Yok ben daha cok buzlu cay seviyorum dersen tumblr.com/tagged/buzlu-cay adresini kullan.

Tumblr mobil uygulamalarda, panondaki bir etikete dokunursan etiketli konular sayfasına yonlendirileceksin. Mobil uzerindeki etiketleri sayfalarda en iyi, en yeni gonderiler, yeniden bloglamalar, grup sohbetleri, bloglar, cevap zamanları ve alakalı etiketleri bulabilirsin. Bu ekranda etiket takip etmek icin ''Takip Et'' seceneğine dokunabilirsin.

Bloga ozgu etiket sayfaları uzerine

Blog URL adresinin sonuna /tagged/etiket yaz. Orneğin:

http://ekip.tumblr.com/tagged/ozellikler
Tumblr Ekibi

Bu bağlantılar en son 200 gonderiyi, tersine kronolojik sırada gosterecektir (yani en son gonderi en ustte olacak şekilde).

Gonderileri kronolojik olarak gormek istersen (en eski gonderi en ustte olacak şekilde) URL sonuna /chrono yaz. (orn: Tumblr Ekibi).

Belirli bir etikete sahip gonderilere yonlendirme yapan sayfa oluşturmak icin:

Ozelleştir menusunde Sayfalar kısmından "Sayfa Ekle" seceneğine tıkla. Acılır menuden "Yonlendir" seceneğine tıkla. (Bu seceneği goremiyorsan sorun değil. Yeni hesaplarda istenmeyen iletileri onlemek icin bazı ozellikleri bir sure kapalı tutuyoruz. Blogları takip edip, gonderileri beğenerek ve blogunu ozelleştirerek Tumblr'ı bir sure kullandıktan sonra bu ozellik otomatik olarak acılacaktır.) "Buraya yonlendir" alanında blog URL adresinin sonuna /tagged/etiketim yazacaksın; tabii ki burada etiketim yerine yonlendirme yapacağın etiketi girmen gerekiyor. Birden fazla kelimeden oluşan etiketler icin alt cizgi, artı işareti ya da kelimeler arasında kısa cizgi kullanabilirsin (orn: /tagged/kedi_yavrusu, /tagged/kedi+yavrusu, /tagged/kedi-yavrusu). Sayfa Başlığı alanına yeni sayfan icin sectiğin adı gir. "Kaydet" oğesine tıkla.