Guncelleme Tarihi: Ağustos 31, 2022 15:20
Milli Eğitim Bakanı Ozer, Elmadağ ilcesindeki Hasanoğlan Ders Aletleri Yapım Merkezi'nde evde eğitim goren cocukların eğitimlerinde kullanılacak materyalin dağıtım torenine katıldı. Torende Bakan Ozer'in yanı sıra Ozel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Muduru Kemal Varın Numanoğlu ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lutfiye Selva Cam da yer aldı.
Gecen hafta itibarıyla tum okullara yeni ders kitaplarının ulaştırıldığını belirten Bakan Ozer, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın daha onceden mujdelediği gibi bu defa ilk kez 130 milyon yardımcı kaynak basılarak tum okullarımıza ulaştırıldı. Sadece 12'nci sınıf oğrencilerimize dağıtılan yardımcı kaynak sayısı 20. İnşallah bir dahaki eğitim oğretim yılında da fen ders kitaplarını gozden gecireceğiz. Hazırlanan yardımcı kaynakları, ders kitaplarının da icinde olacak şekilde tek bir kitapla sureci yoneteceğiz" diye konuştu.
'450 OKUL YENİLENDİ'
Bu yaz ozellikle depreme karşı guclendirme ve yıkıp yeniden yapma kapsamındaki okullarla ilgili başarılı surec goturduklerini aktaran Bakan Ozer, "Yaklaşık 450 okulu elden gecirdik. Bunların 198 tanesi yık-yap ya da yeni yapılan okullar. Geriye kalan okullar da deprem dolayısıyla guclendirilme ihtiyacı olan okullar. 1407 bağımsız anaokulu, 11 bin 100 ana sınıfı da yeni eğitim oğretim yılında cocuklarımızın hizmetinde olacak" dedi.
Bakan Ozer, evde bakım gerektiren cocukların eğitimden kopmamaları icin bir araya geldiklerini soyleyerek, şoyle konuştu:
"Atılan tum bu adımların aslında bir odağı var. Eğitimde fırsat eşitliği. Eğer sizler en akılcı sermayeniz olan beşeri sermayenizin niteliğini artırmak icin eğitimde fırsat eşitliğini tum eğitim politikalarının merkezine koyarsanız işte o zaman unlu Fransız Sosyolog Pierre Gordon'un da dediği gibi eğitim, sınıfların surekliliğini sağlayan bir enstruman olmaktan cıkar. Dikey hareketlilikle sınıfların atlandığı ve işcinin işci kalmadığı, işcinin cocuğunun muhendis olduğu, kaymakam olduğu, vali olduğu bir toplum inşa edersiniz. İşte bu kapsamda ozel eğitim alan cocuklarımızı ihmal etmiyoruz. Şu anda onceliğimiz kaynaştırmadır. O cocuklarımızın akranlarıyla birlikte eğitim ortamlarında yer almasıdır. Eğer bu mumkun değilse ozel eğitim anaokullarında, uygulama okullarında, meslek okullarında; bu mumkun değilse mevcut okulların icerisinde ozel eğitim sınıflarında eğitim almaları; bu mumkun değilse hastanede, bu mumkun değilse evinde hizmet alan toplam ozel eğitim oğrencilerimizin sayısı, 453 bin 29. Yıllarca ornek gosterilen Finlandiya'daki tum eğitim kademelerindeki oğrenci sayısı 600 binler civarında. İşte bu, Turkiye'nin ne kadar guclu olduğunu gosteriyor. Yaklaşık 19 milyon oğrencisiyle 1,2 milyon fedakar oğretmeniyle bu ulkenin beşeri sermayesini artırmak icin diğer ulkelere de ilham veren guzel ornekleri her gecen gun arttırmaya devam ediyor."
Programın ardından Ankara'da ozel sektor oğretmenlerinin eylemiyle ilgili soruya yanıt veren Bakan Ozer, "Bizim eğitim sistemimizin en değerli varlığı oğretmenlerimiz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak devletteki oğretmenlerimizle ozel oğretim kurumlarındaki oğretmenlerimizi ayırt etmiyoruz. Her birinin calışma koşullarını cok daha iyi noktaya getirmek icin cok daha iyi ortamlarda eğitim vermelerini sağlamak icin gece gunduz demeden calışıyoruz. İki guzide meslek grubu olan oğretmen ve polisleri karşı karşıya getirmeyle ilgili her turlu manipulasyona, şiddetle karşı duruyoruz" diye konuştu.