Biz kadınların en buyuk silahı saclarıdır...Saclarınızın her zaman sağlıklı ve guzel olmasını istiyorsanız, Elidor'un sac uzmanlarının basit ama işe yarar tavsiyelerini uygulayabilirsiniz. İşte en cok kafaya takılan sorulara, uzman cevapları;

Saclarım cok ince ve fazla dokuluyor. Ne yapabilirim?
Demir, vitamin, su ve biyotin eksikliği sac kayıplarının ana nedenleridir. Yumurta, balık, mayalı ekmek, zeytinyağı gibi bitkisel yağlar, kuru meyve ve ceviz, fındık, badem gibi sert kabuklu yemişleri daha cok tuketmelisiniz. Boylece vucudunuzun besin değeri artar ve saclarınız kısa zamanda sağlığına kavuşur.
İLACINIZ SOĞUK SU
Koyu renk olan saclarım tertemiz olduğunda bile ışıldamıyor. Ne yapmamı onerirsiniz?
Sacınızın guneş ışınlarına maruz kalmadığı gunlerde bile UV filtreli bir sac urunu kullanmalısınız. Sacınızı yıkadıktan sonra soğuk suyla durulayın, daha sonra dişleri aralıklı bir tarakla tarayın. Kurulama sırasında kurutma makinesini aşağıya doğru tutun ki sac telleriniz duz kalsın. Boylece sacınız maksimum parlaklığa ulaşır.
Gunduz duzenlenen bir partiye katılacağım. Sac modelimle cok havalı gorunmek istiyorum. Benim icin ne onerirsiniz?
Bu sacınızın tipine gore değişir. Ama gunduz partisi olduğunu hesaba katarsak, arkadan bağlı dağınık bir sac modeli secebilirsiniz.
Sac derimin neden hassas olduğunu ve nasıl bir bakım yapacağımı merak ediyorum?
Bu genetik ya da kendi vucudunuza has bir problem olabilir. Ama dış bir faktore (boyalar, renk acıcı urunler, perma) veya ic faktorlerden birine (stres, beslenme, hormonal bozukluk) karşı bir tepki de olabilir. Alkol iceren urunler kullanmaktan ve cok sıcak su ile duş almaktan kacının. Sacınızı yıkarken başınıza hafifce masaj yapın.
Kıvırcık sacımı kontrol altına alamadığım icin hep toplamak zorunda kalıyorum.
Saclarımın serbestken iyi gorunmesi icin ne yapabilirim?
Ph'ı duşuk bir şampuan kullanın ve haftada iki kez nemlendirici bakımı uygulayın. Tararken dişleri aralıklı bir tarak kullanın. Sacınızın kabarıklığını bantla azaltın.
Goruntumu tepeden tırnağa değiştirmek istiyorum. Kuaforumden ne yapmasını istemeliyim?
Kut kesim yuz hatlarını dikkate almak kaydıyla da tum kadınlara yakışır. Bu nedenle iyi bir secenek. Kuaforunuze, cok kısa boylara kacmamasını ve sac uclarına hacim kazandırmaktan kacınmasını soylemelisiniz.
SACIN DUŞMANI STRES
Stresin sac dokulmesine neden olduğu doğru mu?
Tum duygusal hastalıklar (sinirlilik, kaygı ve depresyon) sac uretimi icin cok onemli olan bağışıklık sistemini zayıflatır. Oncelikle rahatlamak gereklidir. Sakin olursanız sacınızın canlılığını geri getirebilirsiniz. Spor ya da meditasyon yapmanız yararlı olabilir.
UZMANINDAN SAC PARLATMA TUYOLARI
Scarlett Johansson, Sharon Stone, Eva Mendes gibi yıldızların sac stilisti Jamal Hammadi, Elidor ile 'Elidor Co-Creations Işıltılı Saclar Serisi'ni geliştirdi. Calışmaları Vanity Fair, Glamour gibi unlu dergilerin kapağını susleyen Hammadi'nin, ışıltılı saclar icin verdiği tuyolarsa şoyle;
* İşe iyi bir kesimle başlayın ve sağlıklı bir ışıltı icin mutlaka bakım yaptırın
* Sac koklerini şampuanlamak onemlidir; cunku uclar zaten sacınızı durularken yeteri kadar yıkanır.
* Sacınızı soğuk suyla yıkayıp durulamak nemi sacta tutar, sacı puruzsuzleştirir ve parlamasını sağlar.
* Sacınızı kuruturken tek yone doğru tarayın. Orta derecede ısı kullanın ve kurutma makinesini aynı noktada tutmayın.