Whatsapp hesabınızı korumanın en pratik yolu “iki adımlı doğrulama” seceneğini aktif etmektir. Bu ozellik sayesinde numaranızı değiştirseniz dahi, sizin numaranızla Whatsapp kullanılmasını engellemiş olursunuz. İki adımlı doğrulama, hesabınıza ek guvenlik sağlayan opsiyonel bir ozelliktir. Peki iki adımlı doğrulama şifrenizi unutursanız hesabınız nasıl kurtarabilirsiniz ?
Reklamlar
İki adımlı doğrulamayı etkinleştirmek icin, WhatsApp > Ayarlar > Hesap > İki adımlı doğrulama > Etkinleştir seceneklerini takip ederek pin belirleyin.
iki adımlı doğrulama şifremi unuttum ?Hesap doğrulama şifrenizi unuttuysanız, doğrulama ekranında cıkan “PIN unuttum” seceneğine dokunun.
Reklamlar
Acılan ekranda E-posta olarak gonderin seceneğini secin.
İki adımlı doğrulamanızı kapatmak icin bir bağlantı iceren kısa bir e-posta alacaksınız. Bağlantıya tıkladığınızda, tarayıcınızdaki WhatsApp hesabınıza yonlendirileceksiniz. Ardından, iki adımlı doğrulamayı gercekten kapatmak istediğinizi onaylamanız gerek. Hepsi bu kadar! Buradan uygulamanıza tekrar giriş yapıp tekrar mesaj gonderip almaya başlayabilirsiniz. iki adımlı doğrulamayı tekrar aktif edebilirsiniz.
Not: Kurulum sırasında bir e-posta girmediyseniz, uygulama aracılığıyla yeni bir PIN belirlemeden once 7 gun beklemeniz gerekir. Bu sure icinde alacağınız mesajlar, 6-7 gunden daha eski mesajlar silindiğinden kaybolabilir. Bu nedenle, hesabınız icin bir e-posta ayarlamadıysanız ,mutlaka tanımlayın, ozellikle iki faktorlu kimlik doğrulaması kullanıyorsanız.
İki adımlı doğrulama oldukca kullanışlı bir ozelliktir. Altı haneli anahtarınızı unutursanız, hesabınıza erişiminizin kilitlenmemesi icin, doğru e-posta adresini eklemeniz gerekmektedir.
Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Şifremi Unuttum
WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sosyal Medya Forumları
- Diğer Sosyal Medya Ağları
- WhatsApp, mIRC, Skype, ICQ, Mail
- Whatsapp İki Adımlı Doğrulama Şifremi Unuttum
-
31-08-2022, 14:40:21