Guncelleme Tarihi: Ağustos 31, 2022 13:28
Soylu ’nun konuşmasından one cıkanlar şu şekilde:
Emniyet, Adalet Bakanlığı ile temas kurdu. Arnavut emniyetiyle temas kurdu. Sayın Cumhurbaşkanımıza da konuyu dun torenler esnasında arz ettik. 2 arkadaşımız Arnavutlukta ’lar. Sabah gideceklerdi. Dosyalarla hem de iade surecleri ile ilgili. İade surecleri biraz surer, orada mahkemeye cıkmak zorunda. Deport edilebilir. Oradaki mahkemeye cıkacak ve mahkeme iade etmiş olacak.
İade sureci oradaki mahkemenin hangi tarihte olacağına, ilk mi ikinci mahkemede mi vereceği karara bağlı. Şu ana kadar Arnavut makamları bize cok yardım eden tavır sergilediler.
OĞRETMENLERİN EYLEMİNE MUDAHALE
Yani meslekler arasında kamplaşma, kutuplaştırma yapılmak isteniyor. Sanki 2023'te bir cumhurbaşkanlığı ve vekil secimi yok da Turkiye başka noktaya taşınmak istiyor gibi kaygı var icimde. Oğretmenlerle polisleri karşı karşıya getirmek... Bu cabanın sebebinin ne olduğunu henuz anlayabilmiş değilim.
Yuz bin Kılıcdaroğlu gelse bunu başaramaz. Tahrik etmeye calıştılar ve başaramadılar. Bunu Avrupa'da ya da başka ulkelerde yapabilirsiniz ama Turkiye'de yapamazsınız. Eylem yasaya uygun mu değil mi? Bir eylem yapılıyor. Bu eylemi yapmak yasaksa polis uyarıyor defalarca; yapmayın Eylemmatikle karşı karşıyayız. Bu kişi kamuda oğretmen değil. Velev ki mudahalede eksiğimiz de olabilir bunu da değerlendiririz. Bu kişi HDP'nin amblemiyle, onların malum işaretleriyle eylem yapan bir kişi. Onu gozaltına aldılar. İfadesini alırlar. Dun 30 Ağustos'tu. Herhalde CHP'liler bunu gozden kacırdı. Kortej yuruyor obur tarafta.
Buradan beslenmeye calışan bir muhalefet var. Buradan beslenmeyiniz. Kayseri Tomarza'da bir polisimize şiddet uygulandı. Ben dun akşam olayı oğrendim, Valimizle konuştum. Tutuklandı dun akşam. Olayın her tarafına bakıyoruz.
Kanunda ne yazıyor buna bakmak lazım. Bu sivil itaatsizliği surekli onermeye calışan, kaos oluşturmaya calışan anlayışın sonucu olmadığını ifade etmek istiyorum.
AF ACIKLAMASI
Benim bir bilgim yok. Aile ici şiddetle ilgili değerlendirme toplantısı vardı. Bugune kadar bu konuda İcişleri Bakanlığı olarak biz ne yaptık. Hangi adımları atıyoruz, atmamız lazım. Uzerimize sorumluluk aldık. Turkiye bircok meselede hicbir meseleyi gozunden kacırmadan afetten siber suclara kadar bircok noktada hic boşluk bırakmadan adım atmaya devam ediyoruz. Bunu gormezden gelenler olacaktır. Bunu goruyoruz ama işimize bakıyoruz. Turkiye Cumhuriyeti Devleti hicbir zaman olmadığı kadar bugun gucludur. Bu guce itibar etmeli, bu gucu milletin lehine kullanan bir anlayış icinde olduğumuzu da belirtmek istiyorum
'THODEX'İN KURUCUSU FATİH OZER, ARNAVUTLUK'TA YAKALANMIŞTI
İcişleri Bakanlığı, kırmızı bultenle aranan, 'Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Ozer'in Arnavutluk'ta yakalandığını ve Turkiye'ye iadesi icin işlemlerine başlandığını acıkladı.
Bakanlıktan yapılan acıklamaya gore, Arnavutluk Cumhuriyeti İcişleri Bakanı Bledar Cuci, bugun sabah saatlerinde İcişleri Bakanı Suleyman Soylu'yu telefonla arayarak kırmızı bultenle aranan, 'Thodex'in kurucusu firari Faruk Fatih Ozer'in Vlora'da yakalandığını iletti. Cuci, kripto para borsası 'Thodex' uzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı belirtilen Ozer'in kimliğinin biyometrik sonuclar ile teyit edildiğini de bildirdi. Emniyet Genel Genel Mudurluğu Interpol Daire Başkanlığı'nca Ozer'in Turkiye'ye iadesi icin işlemlerine başlandığı belirtildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı acıklamada, "Arnavutluk Cumhuriyeti İcişleri Bakanı Bledar Cuci bugun sabah saatlerinde İcişleri Bakanı Suleyman Soylu ’ya kırmızı bultenle aranan Thodex ’in kurucusu firari Faruk Fatih Ozer Arnavutluk ’ta Vlora ’da yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuclar ile teyit edildiğin iletti. Emniyet Genel Genel Mudurluğu İnterpol Daire Başkanlığınca Fatih Ozer ’in Turkiye ’ye iadesi işlemlerine başlandı" denildi.
Son dakika: Bakan Soylu anlattı... Thodex vurguncusu Faruk Fatih Ozer ne zaman iade edilecek?
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Son dakika: Bakan Soylu anlattı... Thodex vurguncusu Faruk Fatih Ozer ne zaman iade edilecek?
-
31-08-2022, 13:57:42