Populer fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram her gecen gun yeni bir guncelleme ile kullanıcılarının karşısına cıkıyor. Bir cok kullanıcı uygulamanın surekli guncelleme almasından şikayetci olsa da bu yeni guncellemeler genelde duşuk boyutta ve ilgi ceken ozelliklerle geliyor.

Gectiğimiz gun Instagram ’ın yayınladığı guncelleme ile birlikte Android ve iOS telefonlar icin karanlık mod ozelliği geldi. iOS 13 ve Android 10 uzeri işletim sistemi olan telefonlarda kullanılabilecek Instagram karanlık mod ozelliği bir kac temel ayar sonrasında aktif edilebiliyor. Instagram gece modu sadece tema icin gecerlidir paylaşımlar ve diğer aktiviteler gece modundan etkilenmez.

Instagram Gece Modu Nasıl Acılır?
Ozelliğin eklenmesi ile birlikte platforma Instagram gece modu ozelliğinin calışmadığına dair bir cok mail ve mesaj atıldı. Tekrar belirtmekte yarar var Instagram siyah mod ozelliğini kullanabilmek icin işletim sistemi surumunun iOS 13 veya Android 10 olması gerekiyor. Aksi halde Instagram gece modu ozelliği aktif olmayacaktır. İşletim sisteminizin uyumlu olması durumunda ilk olarak Instagram ’ı guncellemeniz gerekiyor. Daha sonra Instagram gece modunu aktif etmek icin telefonunuza uygun olan aşağıdaki ayarları uygulayınız.

Apple iPhone (iOS) Instagram Karanlık Mod Acma
Ayarlar Ekran ve Parlaklık Acılan menuden ”Koyu Mod” seceneğini aktif edin. Yukarıdaki ayarları uyguladığınızda Instagram ’ı karanlık modda kullanabilirsiniz. Ancak benzer ozelliği sahip diğer uygulamalarda aynı anda karanlık moda gececektir. Instagram karanlık mod ozelliği aynı menuden tekrar kapatabilirsiniz.

Android Instagram Karanlık Mod Acma
Ayarlar Ekran Acılan menuden “Gece Modu” seceneğini aktif edin. Yukarıdaki ayarları uyguladığınızda Instagram ’ı karanlık modda kullanabilirsiniz. Ancak benzer ozelliği sahip diğer uygulamalarda aynı anda karanlık moda gececektir. Instagram karanlık mod ozelliği aynı menuden tekrar kapatabilirsiniz.