arkadaşlar bugun gazetede okuduğum bir yazıyı sizlerle paylaşmak istedim. Yazı Kanat Atkaya'ya ait.
''Kurt Cobain yaşasaydı Bush secimi kaybederdi
Uncut, Buyuk Britanya’da yayınlanan, benim de Kızılkayalar Bufe’nin karşısındaki gazete bayii aracılığıyla her ay edinip okuduğum bir dergi.
Ekim 2006 sayısının kapağında Kurt Cobain vardı.
"Grunge" uzerine bir dosya hazırlamışlar.
Evde en rahat okuduğum koşeye cekilip her zamanki okuma sırama sadık kalarak dergiyi karıştırmaya başladım.
*
Kurt Cobain’in intiharının ardından cok sık gonderme yapılan bir şarkısı vardır: "I Hate Myself and I Want To Die/ Kendimden Nefret Ediyorum ve Olmek İstiyorum" diye.
İşte o şarkıya bir başlıkta "I Love Myself And I Want to Live/ Kendimi Seviyorum ve Yaşamak İstiyorum" diyerek gonderme yapılması dikkatimi cekti.
Uncut tayfası oturmuş ve "Kurt Cobain kendini oldurmeseydi neler olurdu?" diye bir yazı hazırlamış.
Once "Hem sacma, hem ayıp" dedim, sonra dayanamayıp okudum.
Okuduktan sonra da "Benim okurların başı kel mi? Kelse bana ne, lepiska saclıysa bana ne? Olayı sac birikiminden bağımsız değerlendirelim. Ben bu yazıyı kısaltarak koşeye alayım" dedim. Gorduğunuz gibi kendi kendime uzun konuşabiliyorum...
Mecburen biraz kısaltacağım. İlla orijinali bulmak isteyen Uncut’ın 113’uncu sayısına ulaşmak durumunda...
*
Mayıs ’94: Kurt, uyuşturucu tedavisini bırakıyor, artık değiştiğini soyluyor. Seattle’da bir motosiklet kazası gecirdiğiyle ilgili dedikodular dolaşıyor ortalıkta.
Kasım ’94: "Unplugged In New york"un Nirvana’nın son albumu olacağı duyuruluyor.
Ocak ’95: Kurt, uyuşturucu ve hayat tarzlarına vurgu yaparak Courtney Love’dan boşanıyor.
Haziran ’95: Nirvana, Kurt’un "dunyanın en pis sektorunde sekiz yıl" temalı basın acıklamasının ardından dağılıyor. Elemanlar arasında soz savaşı yaşanıyor.
Mart ’96: Kurt, Nashville’de kaydettiği, country-rock havasında ve Hıristiyanlığa donuş temalı solo albumu "I Love Myself And I Want To Live"i cıkarıyor. Album hayranlarını ikiye boluyor ve iyi satmıyor.
Ekim ’97: Duşuk satış rakamları yuzunden Geffen Records (Plak şirketi) anlaşmayı feshediyor. Kurt muzik aleminden elini ayağını cekeceğini ve hastabakıcılık yapacağını duyuruyor.
Şubat ’98: Kurt, Bahamalar’da Nicole Kidman’la tatil yaparken goruntulendi.
Temmuz ’99: Kurt, kendi şirketinden solo albumunu cıkarıyor. Woodstock ’99’da sahneye cıkıyor.
Eylul ’00: Kurt, Eminem’le polemiğe giriyor, satışları artıyor.
Kasım ’00: Nirvana elemanları, Anti-Bush hareketine destek vermek icin fikir ayrılıklarını rafa kaldırdıklarını soyleyerek birleşiyor ve turneye cıkıyor. Bush secimi kaybediyor. Daha sonra Al Gore’un secimi az bir farkla kazanmasında Nirvana’nın kampanyasının cok etkili olduğu soyleniyor.
Ekim ’02: Nirvana’nın retrospektif calışması "Heart Shaped Box" icin eski Nirvana şarkılarını buluyor Kurt. Bu arada Amanda de Cadenet ile (Courtney’in yakın arkadaşı, anlatmak uzun surer. The Strokes’dan biriyle evlendi bu sene) evlenerek bir şok dalgası yaratıyor.
Mayıs ’05: Kurt, yonetmen Gus Van Sant’ın, Andy Warhol’un olumuyle ilgili cektiği "Last Days" filmiyle oyunculuğa adım atıyor.
Temmuz ’05: Kurt ve Dave Grohl, Londra’daki Live8 sırasında bir Nirvana şarkısıyla bir Foo Fighters şarkısını ’miksleyerek’ calıp soyluyorlar. Sahnede sarılıp, opuşup koklaşıyor ve Live’ın aralarındaki meseleden cok daha ustun olduğunu soyluyorlar.
Eylul ’06: Martin Scorsese, epik bir Kurt Cobain filmi cekiyor: "Stupid And Contagious/ Aptal ve Bulaşıcı." Kurt hic olmadığı kadar populer...
NOT: Yazıyı okurken kendimi "İyi ki gitmiş, canım benim ya" derken yakaladım sık sık. Kurt yaşasaydı boyle olmazdı ama di mi?''
- ReadBull.net
- Müzik Forumları
- Müzik
- Kanat Atkaya- Kurt Cobain Yaşasaydı Bush Secimi Kaybederdi.