Instagram arama gecmişini silmek mi istiyorsun? Eğer cevabın evet ise sadece bu yazıda yazılanları uygulayarak kolaylıkla Instagram gecmişini silebilirsin. Instagram en iyi fotoğraf paylaşım sitesi ve ben de bir sosyal medya kullanıcısı olarak Instagram ’ı cok seviyorum. Kullanımı kolay arama seceneği ile arkadaşlarınızı ve takipcilerinizi Instagram hesabınızda kolayca bulabiliyorsunuz. Facebook ’a benzer şekilde Instagram, uygulamada daha once aradığınız arama gecmişini de saklıyor. Siz veya birileri arama seceneğine dokunduğunuzda, onceki arama gecmişiniz gorunuyor. Onceki arama gecmişini gostermek istemiyorsanız Instagram kullanıcılarının bunu silmeleri icin tabi ki secenekler sunuyor. Burada bende sizlere rehber olmak adına Instagram gecmişi nasıl silinir konusu hakkında yardımcı olacağım.

Instagram ’da Arama Gecmişini Silmek
Android şletim sistemi kullanıyor iseniz bu adımları izleyin. Instagram Gecmişi Nasıl Silinir? Gelin adım adım bakalım.

Oncelikle ekranı sola kaydırın. “Ayarlar” tıklayın. Ardından acılan pencereden “Guvenlik” tıklayın. Ve en altta yer alan “Arama Gecmişini Temizle” Tıklayın. İşte bu kadar! Android işletim sisteminde instagram arama gecmişinizi boyle silerek temizleyebilirsiniz. Ayrıca her cihazdan hızlıca instagram arama gecmşini silmek icin şu yoluda izleyebilirsiniz.

Keşfet sayfasında arama cubuğuna gelin. Ardından onceden aratmış olduğunuz kişilerin hemen sağında yer alan “x” işaretini tıklayın. Anında instagram arama gecmişinizi boylelikle silebilirsiniz. İşte bu kadar! Hala Instagram Gecmişinizi Silemiyor musunuz?
Instagram Gecmişi Nasıl Silinir bir cozum bulamadınız mı? Arama Gecmişi Silmekte Hala Sorun Mu Yaşıyorsunuz?

Yonergelerimi izlemenize rağmen hala arama gecmişinizi goruyorsanız, umutsuzluğa kapılmayın. Bu sorunun birkac cozumu var.

Hadi bir bakalım…

Akıllı Telefonunuzu Yeniden Başlatın
Arama gecmişinizi temizlemeye calıştığınızda, telefonunuzu yeniden başlatmak iyi bir fikirdir. Bazen telefonunuzu yeniden başlatmak, teknik bir sorunu cozmenin en kolay yoludur. Ancak bunun işe yaramayacağına dair bir şans var. Eğer değilse, okumaya devam edin.

Instagram ’dan Cıkış Yap
Bu sorunu cozmenin bir başka yolu Instagram hesabınızdan cıkmanızdır. Ekranınızın sağ ust koşesindeki yatay cizgi simgesine tıklayın. Bir secenek olarak ayarların geldiğini goreceksiniz. Buna tıklayın ve “cıkış” seceneğini gorene kadar sonuna kadar gidin. Buna tıklayın.

Bundan sonra telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin. Bir kez daha yeniden başlatıldığında, Instagram hesabınıza bir kez daha giriş yapabilirsiniz.