Facebok Hesabınıza Giriş Yapın
Facebook anasayfasından, kullanıcı adı ve şifreniz ile hesabınıza giriş yapın. Bu giriş sonrasında kendi kişisel profilinizin bulunduğu anasayfaya ulaşacaksınız.

Yeni Bir Sayfa Oluşturun
Yeni bir sayfa oluşturmak icin profilinizin sağ ust koşesinde bulunan aşağı oka basın ve acılan menuden “Sayfa Oluştur” seceneğini secin. Eğer Facebook profiliniz ekran goruntusundekine benzemiyorsa (bazı kullanıcılar halen eski Facebook arayuzunu kullanıyor olabilirler) bu durumda bu linke tıklayarak Facebook sayfa oluşturma ekranına ulaşabilirsiniz.

Sayfanızın Turunu Secin
Facebook hem aranmasını hem de bulunmasını kolaylaştırmak icin Facebook ’da oluşturduğunuz sayfaların turlerini belirlemenizi ister. Sayfa turleri icinden işinize en uygun olanı secmelisiniz. Genellikle İnternet uzerinden urun satan marka ve firmalar icin uygun secenek “Marka veya Urun” seceneğidir.

Eğer yerel bir işletmenin sayfasını acmak istiyorsanız bu durumda “Yerel İşletme veya Yer” seceneğini de secebilirsiniz.

Sayfanızın Bilgilerini Girin
Bu anlatım “Marka ve Urun” seceneğini sectiğinizi varsayarak hazırlandığından bundan sonraki adımlardaki bu secenek ile ilgilidir.

Sayfa bilgilerinizde markanızın kategorisini sectikten sonra markanızın ismini yazıp “Facebook kullanım şartlarını kabul ediyorum” seceneğini işaretlemeli ve “Kullanmaya Başla” butonuna basarak devam etmelisiniz.

Sayfanızın Detaylarını Belirleyin
Facebook sayfaları, marka ve işletmeniz ile ilgili bilgiler icerdiğinden, markanız ile ilgili daha detaylı bilgi eklemelisiniz. Bir sonraki adımda karşınıza cıkan sayfalarda markanız ile ilgili detayları girmeniz istenecektir.

Daha Fazla Kişiye Ulaşın
Son adımda Facebook reklamları ile sayfanızı tanıtmak isterseniz odeme yapabilmeniz icin odeme yontemi secmeniz istenir. Bir odeme yontemi secmeden de “Gec” butonuna basarak devam edebilirsiniz. Odeme sistemi secmek icin acele etmeyin, ileride reklam vermek isterseniz odeme yontemini kolaylıkla secebilirsiniz.

Sayfamız Hazır
Facebook sayfanız artık hazır, sayfayı ilk kez ziyaret ettiğinizde Facebook size adım adım sayfayı tanıtacak ve bazı onerilerde bulunacaktır. Bunlardan ilki sayfanızı beğenmenizi istemektir.