Değerli arkadaşlar, ele almış olduğumuz bu yazımızda Telegram wifiden calışmıyor ve giriş yapamıyorum diyenler icin izlenecek cozum yollarını kaleme alacağız.

Gizli mesajlaşmanın yapılmış olduğu aynı zamanda goruntulu ve sesli mesajlaşmaya da hizmet veren Telegram uygulamasında bazı sorunlarda meydana gelebilmektedir. İnternet bağlantısı olmadan calışmayan programda bazı aksaklıklar meydana gelebilmektedir. Telegram wifiden calışmıyor ve giriş yapamıyorum diyenler icin izleyeceğiniz adımları kaleme alacağız.

Son donemin en gozde uygulamalarından birisi olan program mesajlaşmayı kendisi dahil tum ucuncu şahıs kişilere gizlemektedir. Boyle bir ozelliğin var olması da kullanıcıları uygulamayı kullanmaya itmektedir. Lakin sorun yaşayanlar ise sorunları yine araştırma sağlayarak giderebilmektedir. Biz de işleme koymuş olduğumuz yazımızda nelerin gerekli olduğuna goz gezdireceğiz.

Telegram wifiden calışmıyor ve giriş yapamıyorum​Telegram wifiden calışmıyor diyenlerden biriyseniz eğer telefonunuzda bazı ayarların işleme koyulması gereklidir. İlgili ayarların neler olduğuna beraber goz gezdirerek sorununuzu gidereceğiz. Android ve iOS işletim sistemleri icin gerekli olan bilgileri ayrı ayrı ele alacağız.

Android telefonunuzda telegram wifiden calışmıyor ise;

Telefonunuzun icerisinde sırasıyla ‘ ’Ayarlar>Wifi>Kablosuz ağ adınızın uzerine gelerek basılı tutup >Ağ yapısını değiştir ve devamında gelişmiş secenekleri goster butonuna dokunun. Gelen sayfayı aşağıya doğru kaydırıp ‘ ’DHCP ’ ’ kısmını ‘ ’Statik IP ’ ’ olarak değiştirmeniz gereklidir. Acılan sayfada IP ve DNS bilgilendirmeleri gelecektir. DNS alanını (8.8.8.8-8.8.4.4) olarak değiştirip kaydet diyelim. Ayarlarınızla beraber tekrardan Telegram uygulamasına giriş gercekleştirmesi sağlayın. iOS işletim sistemli telefonunuzda telegram wifiden calışmıyor ise;

iPhone telefonunuzda boyle bir problemin meydana gelmesi durumunda sırasıyla ‘ ’Ayarlar>Wifi>Bağlı bulunduğunuz ağın yanında (!) işaretine tıklayın. Acılan ekranda ‘ ’DNS ayarla ’ ’ butonuna dokunun. Elle olarak işaretledikten sonra DNS alanına (8.8.8.8-8.8.4.4) yazıp kaydet diyelim. Ayarlar sonucunda uygulamayı kapatıp yeniden giriş sağlamayı deneyin. Telegram wifiden giriş yapamıyorum​Telegram wifiden giriş yapamıyorum sorunu icin yapmanız gerekenlerin neler olduğunu adım adım paylaştık. Android ve iOS işletim sistemli telefonlarınızda belirtilen ayarları verdiğimiz şekilde devreye alır iseniz sorun kalmadan kullanımlarınıza devam edebilirsiniz.

Uygulama ile ilgili sormak istediğiniz farklı bir yer olur ise bize bunu yorum alanından dile getirmeniz yeterlidir.