Kıymetli okurlarımız, hazırlamış olduğumuz bu yazımızda Telegram beni kimse arayamıyor ve arama alamıyorum diyenler icin izlenecek cozum yollarından bahsedeceğiz.

Populer mesajlaşma uygulaması Whatsapp ’ın duyurduğu gizlilik sozleşmesi ardından coğu kullanıcı farklı bir mesajlaşma uygulaması arayışına girmiş durumdadır. Telegram platformu ise bunların başında gelmektedir. Fakat coğu kullanıcı Telegram beni kimse arayamıyor ve arama alamıyorum demektedir.

Mesajlaşma uygulamasında aramalar, goruntulu arama, sesli mesaj gonderimi ve mesaj alışverişlerinizi sorunsuz şekilde yapabiliyorsunuz. Birinin sizi arayamadığı siz ancak o kişi sizi aradığında arama sağlayamadığı esnada size soylediği an itibariyle oğrenebilirsiniz. Birkac arkadaşınızdan gelen seni arayamıyoruz dediğinde oğrenmiş olacaksınız. Kişilerin sizi arayamamasıyla alakalı sorunun ne ile alakalı olduğuna ise beraber bakarak cozum sağlayabileceksiniz. Telegram beni kimse arayamıyor ve arama alamıyorum​Telegram beni kimse arayamıyor şeklinde bir araştırma icerisine girdiyseniz eğer sorunun ne ile alakalı olduğuna dair bilgileri beraber gozden gecireceğiz. Normalde Telegram arama ayarlarını, grup ayarlarını ve gorunum ayarları gibi bir cok bilgilendirmeleri sizlerin isteğine bağlı olacak şekilde devreye koymuş durumdadır.

Hal boyleyken arkadaşlarınızın sizi arayamıyor olmasının nedeni de muhtemelen uygulamadaki aramaların kapalı olmasıyla alakalıdır. Aramaların kapalı konumda iken tekrar aktif duruma getirilebilmesi icin izleyeceğiniz cozum yollarının neler olduğuna beraber goz gezdireceğiz.

Uygulamanızın icerisine girişinizi gercekleştirmenizle birlikte gelen sayfanın sağ alt tarafında yer alan ‘ ’Ayarlar ’ ’ bolmesinin icerisine dokunun. Ayarlar kısmına girişinizi yaptığınızda acılan ekranda yer alan ‘ ’Gizlilik ve guvenlik ’ ’ bolmesine tıklayın. Oradan da ‘ ’Aramalar ’ ’ bolmesine tıklayın. Acılan ekrandaki ayarlarınızı herkes olarak ya da kişilerim olarak değiştirmenizle birlikte aramalarınızı artık alabilecekisiniz. Telegram arama alamıyorum​Telegram arama alamıyorum sorunu icin yukarıda verdiğimiz bilgileri kaleme almanız yeterlidir. Lakin belirtilen işlemlerden sonrada aramalar yapılmıyor ise sunucu tabanlı problem olabilir. Diğer arkadaşlarınızda aynı sorunun yaşanıp yaşanmadığı oğrenebilirsiniz.

Aynı sorun diğer arkadaşlarınızda yok sadece sizde varsa uygulamanızı kaldırıp yeniden yukleme sağlayarak deneme yapabilirsiniz. Son olarak Telegram yetkililerine durumu ileterek cozum sağlatabilirsiniz. Sormak ya da eklemek istediğiniz bir yer olur ise bize bunu yorumdan dile getirebilirsiniz.