1. İşletim Sistemini Guncelleyin
İşletim sisteminiz eski olabilir ve bu nedenle YouTube duzgun calışmayabilir. Android ’de, Ayarlar ’ı acın ve Yazılım guncellemesini veya Sistem guncellemesini arayın. “Telefon hakkında”bolumunde olabilir. Kullanılabilir yeni bir surum varsa, indirin ve yukleyin. Telefonlarla ilgili tarifler İşletim sisteminin surumune gore değişiklik gosterebilir.

İOS ’ta, Ayarlar> Genel> Yazılım Guncelleme bolumune gidin ve varsa bir guncelleme indirip yukleyin.

2. YouTube Uygulamasını Guncelleyin
YouTube uygulaması her zaman en son surumu kullanılmalıdır, boylece en yeni ozelliklerden ve hata duzeltmelerinden yararlanabilirsiniz. Android‘de, Play Store ’u acın, kenar cubuğunu acmak icin soldan kaydırın ve ardından Uygulamalar ve oyunlar ‘a dokunun. Guncellemeler sekmesini goreceksiniz. . Guncellemesi gereken tum uygulamalar Guncellemeler beklemede bolumunde olacaktır. YouTube buradaysa, Guncelle ’ye dokunun.

İOS ’ta App Store ’u acın ve Guncellemeler sekmesine dokunun. YouTube ’u bu listede goruyorsanız, Guncelle ’ye dokunun.

3. YouTube Onbelleğini ve Verilerini Temizle
YouTube uygulamasını bir suredir kullanıyorsanız, buyuk miktarda onbellek ve veri birikmiş olabilir ve sorunlara neden olabilir.

Android ’de, Ayarlar> Uygulamalar> YouTube> Depolama bolumune gidin. Onbelleği temizle oğesine dokunun ve sorunu cozup cozmediğine bakın. Değilse, buraya geri donun ve Verileri temizle oğesine dokunun.

İOS ’ta, bunu yapmanın en iyi yolu YouTube ’u kaldırmak ve yeniden yuklemektir. Uygulamanızın ana ekranını basılı tutup “Sil” oğesine dokunun. Ardından Google Play Store ’a gidin ve YouTube ’u tekrar indirin.

4. Tarih ve Saati Eşitle
Cihazınızın tarih ve saati YouTube sunucusuyla aynı değilse, YouTube uygulamasında sorun olabilir. Bunu cozmenin en iyi yolu, ağınızın tarih ve saati otomatik olarak işlemesini sağlamaktır.

Android ’de, Ayarlar> Genel Yonetim> Tarih ve saat ’e gidin ve Otomatik tarih ve saat ’i Acık olarak kaydırın.

İOS ’ta, Ayarlar> Genel> Tarih ve Saat ’e gidin ve Otomatik Olarak Ayarla ’yı Acık olarak kaydırın.

5. İnternet Bağlantısını Kontrol Edin
İnternetiniz duzgun bir şekilde bağlanmaya calışıyorsa, YouTube calışmıyor olabilir. Android ’de, Ayarlar> Bağlantılar bolumune gidin. İOS ’da Ayarlar ’a gidin.

İlk once, Ucuş modunu acıp kapatın. Bu genellikle ağ ayarlarınızı yenileyebilir ve sorunu cozebilir. Ardından, Wi-Fi veya telefon şebekesiyle bağlanmayı deneyin. Bu işe yaramazsa, Bluetooth ’u devre dışı bırakmayı deneyin.

Bunlarda şe yaramadıysa, Ağ bağlantınızı tamamen sıfırlayabilirsiniz. Android ’de, Ayarlar> Genel Yonetim> Sıfırla> Ağ Ayarlarını Sıfırla bolumune gidin. İOS ’ta, Ayarlar> Genel Ayarlar> Sıfırla> Ağ Ayarlarını Sıfırla bolumune gidin.