Guncelleme Tarihi: Ağustos 31, 2022 07:00
5 Mayıs ’ta, Seyit Ali Akpekmezci (61) idaresindeki hafriyat kamyonu, İstanbul ’dan Eskişehir ’e giden Barış Kantaroğlu (48) yonetimindeki 34 ZSZ 14 plakalı İstanbul Kalesi firmasına ait yolcu otobusune Bursa ’da İsmetiye Viyaduğu mevkisinde arkadan carptı. Kazada, otobusteki yolculardan Emirhan Şen (20) oldu, 6 ’sı ise yaralandı. Gozaltına alınan şoforler Barış Kantaroğlu ile Seyit Ali Akpekmezci tutuklandı.
YOLCULAR DİNLENDİ
Tutuklu 2 şofor hakkında ’taksirle olume ve yaralanmaya neden olma ’ suclarından 2 ’şer yıldan 15 ’er yıla kadar hapis cezası istemi ile dava acıldı. Sanıkların yargılanmasına Bursa 6 ’ncı Ağır Ceza Mahkemesi ’nde başlandı. Duruşmada tanık olarak dinlenen yolculardan Muhammed M.T., bir numaralı koltukta seyahat ettiğini belirterek, “Bursa ’da otobanda ilerlerken, otobus şoforu ’Ehliyetin suresi bitiyor ’ dedi ve aracı yavaşlatmaya başladı. Otobusu, emniyet şeridine cekti ve aracı durdurdu. Bu sırada cok yuksek bir ses duydum ve arac sağ tarafa doğru kaydı. Kamyonun, otobuse carptığı anı bizzat gordum” dedi.
2 numaralı koltukta seyahat eden Doğukan L. ise şoforun aracı sağ taraftaki emniyet şeridine cektiğini soyledi.
İLK İFADESİNİ YALANLADI
Kaza yerindeki ilk ifadesinde, Bursa Şehirlerarası Otobus Terminali ’nde yolcu indirip, yoluna devam ettiği sırada takografın ehliyetini okumadığını fark ettiği, bunun uzerine sinyal vererek sağ şeride yanaştığında kazanın meydana geldiğini soyleyen Barış Kantaroğlu, duruşmada soz aldı. İlk ifadesinin doğru olmadığını belirten tutuklu sanık Kantaroğlu, “Otobuste yolcu cok fazlaydı. Klima calışıyordu. Onumde giden kucuk araclar vardı. Hızımı 40 ’a duşurdum. Dikiz aynasına baktığımda, cok hızlı bir kamyonun geldiğini gordum. Kazaya mahal vermemek ve kamyona yol vermek icin emniyet şeridine on kısmım girmişti. Ancak arka tarafın sol kısmı tam girmemişken; kamyon bize carptı” dedi. Kantaroğlu, guvenlik şeridinde durduğu iddiasının doğru olmadığını ifade etti.
’DİĞER SANIKTAN ŞİKÂYETCİYİM ’
Suratli olduğu yonundeki iddiaları kabul etmeyen tutuklu sanık Seyit Ali Akpekmezci ise “Sağ şeritte ilerliyordum. Hızım yaklaşık 77 kilometreydi. Onumde giden TIR, sol şeride gecince otobusu bir an karşımda buldum. Otobusun on kısmı emniyet şeridinde, arka tarafın yol kısmında park halinde olduğunu fark ettim. Otobuse carpmamak icin sola manevra yapsam da kurtaramadım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum. Ayrıca kazada yaralanmamdan dolayı diğer sanıktan şikÂyetciyim” dedi.
AİLE KARARA İTİRAZ ETTİ
Duruşmada ara karar veren mahkeme heyeti, kamyon şoforu Seyit Ali Akpekmezci ’nin tutukluluk halinin devamına, ‘tali kusurlu ’ bulunan otobus şoforu Barış Kantaroğlu ’nun ise tutuksuz yargılanmasına hukmetti. Karara, duruşma savcısı ile Emirhan Şen ’in annesi Ayla Karamuk ’un avukatları itiraz etti. Dosya, bir ust mahkemeye gonderildi.