Guncelleme Tarihi: Ağustos 31, 2022 07:00
Bunun uzerine bolgede araştırma yapan Gasp Buro Amirliği ekipleri, sokakta bir kız cocuğuyla yuruyen Abdulkadir Oğuz ’u (44) şuphe uzerine durdurup kimlik kontrolu yapmak istedi. Ancak Oğuz kactı, sokaktaki 3 katlı bir binanın catısına cıkıp kapıyı kilitledi. Ardından belindeki tabancayı cıkarıp catıda oturan S.A. ’yı (14) rehin aldı. Telsizden takviye istenmesi uzerine adrese, aralarında ozel harekÂt polislerinin de olduğu cok sayıda ekip sevk edildi. Polisin ikna calışmasıyla yaklaşık 1 saat sonra Oğuz, silahını bırakıp teslim oldu. Catıya cıkan ekipler, Oğuz ’u gozaltına alıp S.A. ’yı kurtardı. İfadesine başvurulan S.A., “Ben catıda otururken bir anda gelip kapıyı kilitledi. İnmeme de izin vermedi. Sonrasında polis gelip beni kurtardı” dedi.
YANINDA 5 YAŞINDA COCUK BULUNDU
Abdulkadir Oğuz ’un yanındaki kız cocuğunun, sabah saatlerinde kacırılan 5 yaşındaki K.U. olduğu tespit edildi. İfadesinde kız cocuğuyla aynı mahallede oturan Oğuz suclamaları reddetti, “Kimseyi kacırmadım. Belimde silah olduğu icin polisten kactım” dedi. Oğuz, Emniyet ’teki işlemlerinin ardından cıkarıldığı mahkemece tutuklandı.