WordPress Site Yapımı Ucretli Mi ?
İster wordpress altyapısı ile site kurun, isterseniz başka bir yontem ile, site kurmanın her zaman icin bir maliyeti vardır.

Cunku internette herkes tarafından 7/24 ulaşılabilir olmanın ve bir adrese sahip olmanın bir maliyeti var. Ne yani hic mi yok? Bana da mı yok? İlla ucret mi odemek zorundayız ?

Malesef yok…

Ve evet bu iş icin benim kendi blogum ve diğer tum internet sitesi sahiplerinin kendi siteleri icin odediği gibi bir ucret odemek durumundasınız.

Eğer aksini iddia eden bir kurum ya da kişi biliyorsanız da, onlar ya sizin emeğiniz uzerinden bir cıkar elde ediyor, ya da gercek anlamda bir wordpress sitesi kurmaktan bahsetmiyorlardır.

Ancak;

WordPress site kurma oyle duşunduğunuz gibi cok maliyetli bir işlem değil. WordPress site yapımı icin topaldam 2 maliyet kalemimiz oluyor;

Peki neye ucret oduyoruz ?

Tabii ki alan adına ( wpmaci.com gibi ), yani domaine ve sitenizin 7/24 yayında kalmasını sağlayacak olan barındırma hizmetine, yani hostinge. Bir de opsiyonel olarak tek seferlik tema, yani tasarıma. ( ucretsizleri de mevcut )

1-Hosting + Domain: Ucretler genelde yıllık olarak odeniyor ( 2, 3 ya da 5 yıl toplu olarak da odeyebilirsiniz. ) Altta benim aracı olduğum firmanın indirim linki ile ilk yıl hosting icin 113 TL oduyorsunuz. Firma bir de size alan adını hediye ediyor. Devam eden yıllarda ise bu rakam ortalama yıllık 200 ila 300 TL arası değişiyor.

Bu hosting ve domain maliyetleri bu işin olmazsa olmazı. Bunu ben de oduyorum, şu anda internette yayımda olan tum web siteleri de.

Her ne kadar dunya uzerinde yuzlerce hosting firması olsa da fiyatlar aşağı yukarı bu şekilde ki benim aracı olduğum firma dunyanın en buyuk 3 hosting firmasından biri ve fiyat / performans oranında en optimum seviyede olan, en ucuz firmalardan bir tanesi.

2-Wordpress: WordPress.org ’un acık kaynaklı olarak dunyaya sunduğu tamamen ucretsiz bir yazılım. WordPress yazılımı icin herhangi bir ucret odemiyoruz.

3-Tema: Tek seferlik odeme ve Omur boyu kullanım hakkı ile toplamda $50 civarlarında diyebilirim. Pek tabi ucretsiz wordpress temaları da kullanabilirsiniz.

Boyle bir durumda ilk yıl icin bu işin size maliyeti ucretli bir wordpress teması da dahil edince 330 TL gibi bir rakam, devam eden yıllarda ise yıllık olarak 300 TL civarı oluyor.

Tabi ki bu rakamlar aylık max. 25- 30.000 kişilik ziyaretci sayısına sahip siteler icin gecerli. Ziyaretci sayınız aylık bu rakamların uzerine cıktığında ise barındırma, yani hosting maliyetleriniz de artmakta.

Ancak merak etmeyin, bu sektor maliyetlerini dahi odeyemeyen bir sektor olsaydı, bu işi kimse yapmazdı. Ki siteniz bu kadar buyuk ziyaretci sayılarına ulaşırsa zaten bu maliyetleri site kazancları ile hayli hayli odeyecektir.