Guncelleme Tarihi: Ağustos 31, 2022 05:05
ABD Başkanı Joe Biden, bugun Pensilvanya'da yaptığı bir konuşmada, ulke genelinde silahlı sucların azaltılması ve şiddetin onlenmesi icin hazırlanan "Daha Guvenli Amerika Planı" hakkında acıklamalarda bulundu.
ABD halkının ulkede meydana gelen silahlı şiddet olaylarından endişe duyduğunu soyleyen Biden yaptığı konuşmada, 1994 yılında ABD senatosunda gorev yaptığı sıradaki saldırı silahları yasağına atıfta bulunarak, ABD'de bu silahları yeniden yasaklamaya kararlı olduğunu soyledi. Biden, "Bu ulkede saldırı silahlarını yasaklamaya kararlıyım. Daha once bir kez yaptım ve tekrar yapacağım" dedi. Saldırı silahlarını yasaklamayı istediğini soyleyen Biden, "Silahlar Amerika'da cocukların bir numaralı katilidir. Cok fazla sayıda cocuk silahlar nedeniyle oluyor. Bu ulkede, Amerika sokaklarında her gun katliam oluyor." şeklinde konuştu.
Biden, Daha Guvenli Amerika Planı doğrultusunda polise finansman sağlanması icin cağrıda bulunarak, "Bu ulkede kamu guvenliği soz konusu olduğunda, cevap polisi finanse etmektir. Bizi korumak, psikolog olmak, sosyolog olmak gibi onlardan her şeyi yapmalarını bekliyoruz. Onlara ihtiyacları olan yardımı vermemekten bıktım" şeklinde konuştu. Biden, kolluk kuvvetlerini desteklediğini ifade eden konuşmasında, planının yerel ve eyalet kolluk kuvvetlerine ek kaynaklar vermeyi vaat ettiğini soyledi. Daha Guvenli Amerikan Planının eğitim reformlarını da icereceğini soyleyen Biden, halkın guvenini yeniden kazanmak icin "daha fazla memur, daha fazla eğitim ve hesap verebilirlik" olması gerektiğini soyledi. Biden, "Halkın guveni yıprandı ve kırıldı. Bu guven yıprandığında kamu guvenliğine zarar veriyor. Halkın guveni olmadan kolluk kuvvetleri tum topluluklara hizmet etme ve koruma işini yapamaz." ifadelerini kullandı.
"AMERİKA'YI DAHA GUVENLİ HALE GETİRECEK"
Biden ayrıca, 6 Ocak'ta eski ABD Başkanı Donald Trump'ın destekcilerinin Washington DC'deki Capitol Binasını basmasına atıfta bulunduğu konuşmasında, "Kongre'deki Cumhuriyetci arkadaşlarıma sesleniyorum, 6'sında olanları kınamayacaksanız, bana kolluk kuvvetlerini desteklediğinizi soylemeyin." dedi. Biden, "Planım eyalet ve yerel yonetimlerin aynı reformları benimsemesine yardımcı olacak, Amerika'yı daha guvenli hale getirecek." ifadelerini kullandı. ABD'de son yıllarda artan silahlı saldırıların ardından Biden, Haziran ayında Silah Guvenliği Tasarısı'nı onaylanmıştı. ABD Senatosu tarafından kabul edilen ve Biden tarafından imzalanan yasa ulkede ateşli silah satışının kısıtlanmasını ve yasa dışı silahların satışının denetlenmesini iceriyor.
Biden: Saldırı silahlarını yasaklamaya kararlıyım
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Biden: Saldırı silahlarını yasaklamaya kararlıyım
-
31-08-2022, 07:39:21