58 sayfalık PDF raporundan bir ekran goruntusu ekledim yukarıya. PDF dışında .xlsx ve .csv olarak da tum sorunları dışarı aktarabiliyorsunuz.

Site Audit size alt konu başlıklarına gore de raporlar sunuyor. Orneğin International SEO başlığı altında sitenizdeki hreflang hatalarını derli toplu bir şekilde gorebiliyorsunuz. Performans başlığı altında da sayfalarınızın kacar saniyede acıldıklarına dair oldukca guzel bir grafik var. Bir cok SEO toolunda sadece ana sayfanın acılış hızına bakabiliyorsunuz. Burada tum sayfalarınız icin detaylı istatistikler mevcut. Tum sayfalarımın ortalama acılış hızı 0.74sn iken 0.5sn ’den hızlı acılabilen sadece 4 sayfam varmış. Burada yine Javascript ve CSS ’lerdeki hataları gosteriyor.

Internal Linking kısmında ise site ici linkleme yapısındaki hataları ve geliştirebileceğiniz alanları gosteriyor. İc linklerde nofollow niye vermiş olabilirim diye duşunuyorum bu sayfayı gorduğumden beri

LinkRank kısmında ise aslında landing pagelerinizde dışarıya linklerin mumkun olduğunca az olması gerektiği hatırlatılıyor. Ben bu kurala uymamış olduğumu farkediyorum.

İc linklemelerde ozenli calışmadığım ortaya cıkıyor. Aslında benim icin cok değerli bazı iceriklere neredeyse hic internal link eklemediğimi ve hangilerine bir an once eklemem gerektiğini goruyorum. Yine bu icerikleri listeleyip hangisinin daha cok trafik aldığına gore filtreleyip bir onceliklendirmeye gidebilirim. Ozellikle buyuk bir siteniz varsa mutlaka bu tur detayları atlamış olabilirsiniz. SEMrush ’ın Site Audit ozelliği sitenizde insanların kolaylıkla gozden kacırabileceği onlarca metrikteki hataları size oldukca kolay bir arayuzde sunuyor.