Filtreleri kullanmak işin en onemli kısmıdır. Ancak başlamadan once bilmeniz gereken birkac şey vardır.

Siteniz gercekte ne icin sıralama yapabiliyor? Sitenizin otoritesi konusunda kesin bir kavrayışınız var mı? Bunu yapmanızın nedeni, sitenizin otoritesinni hangi anahtar kelimeleri hedeflemeniz gerektiğini belirlemesidir.

Orneğin, yepyeni bir siteniz varsa, daha uzun anahtar kelimeleri hedeflemeniz gerekir. Otoriter bir siteniz varsa (analiz ettiğiniz rakibe gore daha otoriter ise), daha rekabetci anahtar kelimeleri hedeflemeyi duşunebilirsiniz.

Burada ideal ornek olması acısından sitenizin yeni olduğu varsayılacaktır. İlk adım, sonucları hacim veya başka bir değişle aylık ortalama arama hacmine gore filtreleme yoluna gitmek olacaktır.

100 – 1.000 arama hacmi aralığında anahtar kelimeleri hedeflemenin yeni siteler icin iyi birer hedef konumundadır. Bunun nedeni, bu aralıktaki anahtar kelimelerin daha az rekabetci (ve daha uzun kuyruklu) olmasıdır.

Bu, bu arama hacmi aralığını sonsuza kadar hedeflemeniz gerektiği anlamına gelmez. Siteniz yetki oluşturmaya başladığında yeni daha yuksek arama hacmi aralıklarına adım atabilirsiniz.

Bir sonraki adım “Organic Keywords” filtresi ile uğraşmaktır. Dolayısıyla yalnızca uzun kuyruklu anahtar kelimeleri gormek istiyorsanız bu alanda anahtar kelime miktarını en az 4 olacak şekilde ayarlamalısınız.

Sonucları epey bir daralttığınız icin bu noktada ilk anahtar kelime araştırmanızı durdurmayı duşunebilirsiniz. Ama isterseniz aynı zamanda “position” adını taşıyan filtreyi kullanabilirsiniz. Bu filtreyi 11. pozisyon ile 20. pozisyon arasında ayarlamalısınız.

Rakibinizin bu belirli anahtar kelime obeğini hedeflememesi buyuk bir olasılıktır. Rakip, muhtemelen sadece sayfa otoritesi nedeniyle bu uzun kuyruklu anahtar kelimeler icin gorunmektedir. Ozellikle onları hedefledikleri icin bu sıralama soz konusu değildir. İkinci veya ucuncu sayfadaki bircok uzun kuyruklu sıralama rakibinizin birincil anahtar kelimesi ile gevşek bir şekilde alakalı olacaktır. Bu, hedeflenen uzun kuyruklu anahtar kelimeye adım atmanız ve bu anahtar kelimeyi ele gecirmeniz icin iyi bir fırsattır.