Proje Ekleme
Ahrefs aracına dilerseniz projenizi ekleyerek sitenizi surekli olarak takip edebilirsiniz.

1. Adım: Dashboard sayfasında iken aşağıdaki gibi + Proje Ekle butona tıklıyoruz.

2. Adım: Bu ekranda Ahrefs bize dilersek projelerimizin Google Search Console ’den ice aktarmak yapmak isteyip, istemediğimizi sormaktadır. Dilersek manuel olarakta ekleyebiliriz. GSC ’den ice aktarırsanız sahiplik otomatik doğrular ve Ahrefs siteleri daha hızlı site denetimi yapabilir.

3. Adım: Manuel olarak eklemeyi tercih ettik. Aşağıdaki ekran bizden hangi siteyi eklemek istediğimizi sormaktadır. Bu alanı site adresimizi ekleyerek “Devam” butonuna tıklıyoruz.

4. Adım: Proje eklemede son aşamaya geldik. Bu aşamada Ahrefs ’in bir ozelliği olan Site denetimini başlatmak isteyip, istemediğimizi sormaktadır. Projeyi ilk eklediğinizde bu taramayı başlatmak site denetimi sonrasında sitenizdeki hataları gormek icin onemlidir. Ayrıca bu site denetimini gunluk, haftalık veya aylık olarak otomatik yapmasını sağlayabilirsiniz.

5. Adım: Bu adımda yine Ahrefs ’in bir ozelliği olan sıra takibi aracına proje icin anahtar kelime eklememizi istemektedir. Bu işlem opsiyoneldir. Fakat anahtar kelimeleri takip etmek SEO calışmanızın ne yonde gittiğini takip etmek icin onemlidir.

6. Adım: 5. Adımda anahtar kelime eklediğimiz anahtar kelimelerde rakiplerle kendi sıralamalarımızı karşılaştırmak istiyorsak bu olanda rakiplerimizin site adresinin yanında yer alan + işaretine basarak ekleyebiliriz.

Sonuc olarak projemizi eklemiş olduk ve Dashboard sayfasında artık projemizi gorebiliyoruz.