YouTube ’da yeni bir video paylaştığınızda sizden başlık, acıklama ve etiket girmeniz istenir. Bu noktada anahtar kelime secimlerini ne kadar doğru ve aranma hacmine uygun olarak secerseniz keşfedilme ihtimaliniz bir o kadar artacaktır. Orneğin bir Rakip Analizi videosu cekeceğinizi varsayalım. İlk olarak yapmanız gereken YouTube arama kutucuğuna Rakip Analizi yazmanız.

YouTube arama kısmına “Rakip Analizi” yazıyoruz. Bu aşamadan sonra YouTube en cok aranan anahtar kelimeleri bize sunacaktır. Videonuzun iceriği buradaki başlıkları iceriyorsa, hemen guzel bir başlık secin ve anahtar kelimeyi başlığın başında gecirin. Ornek bir başlık belirleyelim; SEO Rakip Analizi Nasıl Yapılır? – Ayhan KARAMAN 3 adet anahtar kelimeyi başlığımda gecirdim. Bakın bu muhteşem bir YouTube SEO taktiğidir. Bu sayede 3 anahtar kelimede on sıralara cıkmanız kanal otoriteniz doğrultusunda yuksek ihtimal olacaktır. Acıklama secimi yaparkende yine aynı şekilde buradaki anahtar kelimelerden secim yapmanız, videonun ust sıralama cıkmasında etki eden bir faktordur. Ornek bir acıklama paylaşmak isterim: SEO calışmalarında rakip analizi nasıl yapılır? Trafiğimizi artırmak ve daha iyi performansa ulaşmak icin hazırladığım video eğitim iceriğimi mutlaka izlemelisin. Etiket secimi yaparken yine arama kutucuğunu kullanıyoruz. Bu arama kutucuğunu bir YouTube SEO aracı olarak duşunebilirsiniz. Bu arac coğu yerde işimize yarayacaktır. Buradaki anahtar kelimeleri (videonuz ile alakalı olanları secmeye dikkat edin) video etiketi olarak secebilirsiniz. Eğer alakasız etiketleri tercih ederseniz kanalınız spam olarak algılanabilir. Etiket sayısı hala gunumuzde tartışılmaktadır. Ben minimum 5 maksimum 10 etiket oneriyorum. Etiket bulma konusunda eğer YouTube arama fazla bir secenecek sunmazsa, sizlere kolaylık sağlayacak bir arac onermek isterim: https://keywordtool.io/youtube Linke Tıklayarak Siteye Gidin Acılan Sayfada YouTube Bolumunu Secin, Dil Seceneklerinden ise Turkce ’yi İşaretleyin Rakip Analizi Anahtar Kelimesini Yazın ve Aratın Onunuze En Cok Aratılan Anahtar Kelimeleri Cıkaracaktır. Buradan Videonuz ile Alakalı Olan Anahtar Kelimeleri Secerek, Etiket Olarak Ekleyebilirsiniz Bahsettiğim aracı ve YouTube arama kutucuğunu kullanarak icerikleriniz icin harika fikirler edinebileceksiniz. Keyword Tool aracını yabancı icerikli videolar icinde kullanabileceğinizi unutmayın. Yalnızca yapmanız gereken dil seceneklerini değiştirmektir.