Şimdi biraz daha heyecanlı bolume geldik. Adım adım ilk kampanyanızı nasıl oluşturmanız gerektiğini oğreneceksiniz. Oncelikle reklam vereceğiniz anahtar kelimeleri belirlemelisiniz. Bunun icin yukarıda bahsettiğim anahtar kelime planlayıcıdan faydalanabilirsiniz.
Anahtar kelime planlayıcıya işinizi, urunlerinizi anlatan bir kac kelime yazıp başlayın.
Arama yaptıktan sonra yukarıdaki gibi bir ekranla karşılacaksınız. Bu ekranda, anahtar kelimelerin ortalama aylık arama sayısını, rekabet istatistiklerini, ortalama vermeniz gereken teklifleri gorebilirsiniz.
Şimdi, kendinizi sadece motosiklet kaskı satan bir işletme olarak duşunun. Bununla birlikte sadece uc markayı sattığınızı varsayalım. (ls2, shoei ve agv)
Orneğin, “motor kaskı” anahtar kelimesi aylık ortalama 12.100 defa aranıyor. Rekabetin yuksek ve ortalama teklif aralığının 0,17 kuruşla 0,44 kuruş arasında olduğunu gorebilirsiniz.
Yukarıdaki istatistiklere gore hangi anahtar kelimeleri kullanabiliriz? Ben birkac tane belirledim.
motor kaskı
motosiklet kaskı
agv kask
shoei kask
ls2 kask
Bunlarla yitinecek miyiz? Tabi ki hayır. Planlamamızı kaskların modellerine kadar indireceğiz.
Dikkatinizi cekti mi biliyorum ama sectiğimiz anahtar kelimeleri ne kadar ozele indirirsek o kadar arama hacmi duşuyor ve genelde onerilen teklifler artıyor.
Motosiklet kaskı kelimesi aylık 9.000 defa aranırken, shoei qwest sadece 880 defa arandığını goruyoruz.
Sizce hangi arama sorgusunun satış yapma ihtimali daha yuksektir?
Muhtemelen ne aradığını bilen kullanıcıya satış yapma ihtimaliniz daha yuksek olacaktır. Cunku onlar tam olarak ne aradığını biliyor! Buna odaklanmış durumdalar. Diğer taraftan “motosiklet kaskı” araması yapan bir kullanıcı muhtemelen daha satın alma yolculuğunun başındadır. Kafasında net bir marka veya model olmayabilir.
shoei kask fiyatları, shoei qwest fiyat, shoei kask satın al gibi daha niş anahtar kelimeleri de planlamamıza dahil ettikten sonra kısaca Google reklamlarının kampanya yapısına değinelim.
Anahtar kelime analizi ile ilgili gecmişte yazdığım, yakında guncellediğim yazımı okumak isterseniz buradan alalım sizi: Anahtar kelime analizi
Ads Anahtar Kelime Secimi Nasıl Yapılır ?
Google Adwords (ADS)0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Adwords (ADS)
- Ads Anahtar Kelime Secimi Nasıl Yapılır ?
-
31-08-2022, 06:27:51