Anahtar kelime fikirlerini edindikten sonra hedef kitlenizi ve butcenizi belirlemek icin temel filtreleme seceneklerini kullanın. Şimdi anahtar kelimeleri neye gore filtreleyebileceğinizi gorelim:
ERİŞİM
Google Ads Keyword Planner (Anahtar Kelime Planlayıcı) ’da sayfanın en ust kısmında bulunan ‘Yerler, Dil ve Arama Ağı ’ seceneklerine gore filtreleme yaparak anahtar kelimelerinizin performanslarını gorebilirsiniz.
Yer: Belirli bir coğrafi bolge ya da alana gore anahtar kelimelerin arama hacmi veri ve trendlerini sunar. Dil: Belirli bir dil icin arama hacmi veri ve trendlerini sunar. Eğer web sitenizde birden fazla dil seceneği varsa bu ozellik daha cok işinize yarayabilir. Arama Ağı: Filtrelediğiniz verinin kaynağının yerini değiştirir. Varsayılan veri kaynağınız Google ’dır ancak dilerseniz Google ’ın Arama Ağı İş Ortakları ’nı da secebilirsiniz. Negatif Anahtar Kelimeler: Sonuclarda gosterilmesini istemediğiniz kelime ve ifadeleri ayırır. Orneğin ‘ucuz ’ ya da ‘bedava ’ sozcukleriyle hedefleme yapmak istemiyorsanız buraya bu sozcukleri girebilirsiniz. “Bir anahtar kelimenin aranma hacmi ulke genelinde ya da buyuk bir bolge icerisinde yuksek olabilir. ‘ ’Yerler ’ ’i filtreleyerek o kelimenin bolgenizde populer ya da alakalı olup olmadığını oğrenebilirsiniz.”
TARİH ARALIĞI
Belirli bir zaman aralığındaki belirli bir anahtar kelime ile yapılan ortalama aramaları gormek icin tarih girmenize olanak tanır. Ayrıca farklı tarih aralıklarını birbiriyle karşılaştırabilirsiniz. Yılın farklı zamanlarında belirli anahtar kelimelerin nasıl performans gosterdiğini bu ozellik sayesinde gorebilirsiniz. Boylece kampanyanızı ne zaman yapmanız gerektiğine daha kolay karar verirsiniz.
ANAHTAR KELİME FİLTRELERİ
Ortalama Aylık Arama Sayısı: Anahtar kelimeleri, belirlediğiniz tarihler icin ortalama aylık arama sayısına gore filtreler. Cok yuksek arama hacmi olan anahtar kelimeler (genellikle 10 binden fazla ortalama aylık arama) rekabet etmesi zor ve onerilen teklifi yuksek sozcuklerdir. Rekabet: Anahtar kelimeleri, bir web siteyi en ust konuma taşıyabilme derecelerine gore filtrelemenizi sağlar. Yuksek, orta ve duşuk zorluk derecelerine gore sıralama yapabilirsiniz. Kucuk işletmelere ortadan duşuk zorluğa doğru filtreleme yapmaları onerilir. Bu kategorideki anahtar kelimelerin onerilen tekliflerinin daha duşuk olması, işletmelerin butcelerini daha verimli bicimde kullanmasını sağlar. Reklam Gosterim Payı: Bir onceki ay hedeflediğiniz bolge ve ağ icinde yapılan toplam arama sayısını, bu aramalardaki reklamınızın toplam uygun gosterim sayısına bolerek insanların reklamınızı kac kez gorduğunu hesaplar. Artık Keyword Planner ’ı nasıl kullanacağınızı bildiğinize gore sıra deneyiminizi iyileştirecek stratejileri keşfetmeye geldi!
Adwords Hedef Kitle Stratejisi
Google Adwords (ADS)0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Adwords (ADS)
- Adwords Hedef Kitle Stratejisi
-
31-08-2022, 06:24:05