Google Ads ’in ne işe yaradığını anladığımıza gore, şimdi adım adım Google ’a nasıl reklam vereceğinizi inceleyelim.
Google ’a reklam vermek icin oncelikle işletmenizin bir Google Ads hesabı olması gerekiyor. Reklam hesabınız yoksa, oluşturmak icin ads.google.com/intl/tr_TR/home/ girip, sağ ustte ya da sol altta bulunan ‘Hemen başlayın ’ butonuna tıklayın.
Şimdi, reklam vermeden once yapacaklarınızı adım adım inceleyebiliriz.
1. Adım: Reklam Verme Hedeflerinizi ve Hedef Kitlenizi Tanımlayın
Kaydınızı yaptıktan sonra, Google Ads sizi birincil reklam hedefinizi sececeğiniz bir sayfaya yonlendirir. Urun ya da hizmetiniz icin hangi hedef size uygunsa, bu adımda bunu belirlemeniz gerekiyor.
Hedefinizi sectikten sonra, işletme adınızı ve web site adresinizi girmeniz gereken bir sonraki sayfaya gecebilirsiniz.
İşletme adınızı ve web sitenizi girdikten sonra, aşağıdaki sayfaya yonlendirileceksiniz.
Bu adımda, reklamınızın lokasyon olarak nerelerde goruntulenmesini istiyorsanız, yarıcapınızı ona gore belirleyebilirsiniz.
Reklam vermeye yeni başlayanlar, yarıcap ne kadar buyuk olursa, o kadar fazla donuşum elde edeceğini duşunebilir, ancak gercekte durum boyle değil. Hedefinizi ne kadar net ve doğru tanımlarsanız, daha fazla potansiyel muşteri ve donuşum elde edersiniz.
Hedef lokasyonunuzu belirledikten sonra urun veya hizmetinizi tanımlamaya devam edebilirsiniz.
Şimdi işletme kategorinizi belirlemeniz ve reklam oluşturmak istediğiniz urun ve hizmetleri secmeniz gerekiyor.
Bu adımda girdiğiniz anahtar kelimeler, hedeflediğiniz anahtar kelimeler olarak işlev gorur. Bu yuzden işletmeniz icin en uygun kelimeleri sectiğinize emin olun. Uygun olmayan anahtar kelimeler secerseniz, farklı hedef kitlelere ulaşır, sektorunuzle ilgili terimleri arayan kullanıcılara yardımcı olmazsınız.
2. Adım: Etkileyici Bir Google Reklamı Oluşturun
Şimdi en cok eğlenceniz kısıma geldik: Reklamınızı oluşturma zamanı!
Yukarıda goreceğiniz gibi bu adımda reklam başlığınızı ve acıklamalarınızı oluşturabilir, sağ tarafta bulunan reklam onizleme kutusuyla reklamınızın nasıl goruneceğini inceleyebilirsiniz.
Unutmayın, iyi bir reklam metni yazmak icin hedef kitlenizi cok iyi tanımanız gerekir.
3. Adım: Reklam Butcenizi Belirleyin
Urun veya hizmetiniz icin doğru anahtar kelimeleri belirlediniz, potansiyel alıcılarınızı hedeflediniz ve reklamınızın nasıl gorunmesi istediğini sectiniz. Şimdi sırada reklamınız icin ne kadar harcama yapmak istediğinizi secme zamanı.
Butcelendirme ile ilgili birkac acıklama yapalım. Butcem hemen biter mi diye duşunuyorsanız, kullanıcılar reklamınıza tıkladığında odeme yaparsınız ve bu tıklamaların her birinin maliyeti değişiklik gosterir. Ancak, hicbir zaman aylık butcenizden fazlasını odemezsiniz ve bu tıklamaların her biri sizin icin potansiyel bir donuşum anlamına gelir.
Butcenizi belirledikten bir sonraki aşamada, daha once girdiğiniz her şeyi tek bir sayfada inceleme fırsatınız olacak. Burada gozunuze carpan sorunları duzeltebilir ve son adıma gecebilirsiniz.
4. Adım: Faturalandırma Ayarlarınızı Yapın
En basit adıma geldik. Bu adımda tum fatura bilgilerinizi ve indirim icin sahip olduğunuz promosyon kodlarını girebilirsiniz.
Tebrikler! İlk Google Reklamınızı oluşturdunuz!
Google’a Reklam Nasıl Verilir?
Google Adwords (ADS)0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Adwords (ADS)
- Google’a Reklam Nasıl Verilir?
-
31-08-2022, 06:19:07