Google Adsense ’den Para Kazanmak İcin Yapmanız Gerekenler
Her şeyden once icerik ağırlıklı bir sitenizin olması gerekli. Buna ister bir site deyin, ister bir blog. Sonuc olarak ikisi de aynı şey.

#İyi de ben site kurma adına hic bir şey bilmiyorum ki… ben bir site kuracağım da icerikler yazacağım da sonra adsense ’e başvuru yapıp, google ’ın iş ortağı olacam da google ’dan para kazanacağım…

Hic bir teknik bilgim olmadan bunları yapmam imkansız…

Dediğinizi duyar gibiyim.

Ancak durum kesinlikle oyle değil !

Hatta gozunuzde buyuttuğunuz kadar karmaşık ve zor bir surecte değil. Aksine bu işlemler duşunduğunuzden cok daha kolay.

İlk blogumu actığımda blog acma adına en ufak bir bilgim dahi yoktu. Ne teknik, ne de para kazanma adına tek bir bilgi…

Şunu kendimden de bildiğim icin de net bir şekilde soyleyebilirim ki;

#Bugun google ile para kazanan site sahiplerinin %99 ’u bu işe 0 ’dan, hic bir bilgi sahibi olmadan başlamışlardır.

Cunku bu sektorun bir okulu yok, bir iş tanımı bile yok. Okulu olmadığından eğitimcileri de yok. Eğitimcisi olmayan, yol gostericisi olmayan bir sektore ilk adımını atan insanlar bir bilgi birikimi ile başlamış olabilirler mi ?

Tabii ki hayır.

Bu işlerde kendiniz yola cıkar, kendiniz oğrenir, kendi fırsatınızı kendiniz yaratırsınız. Tum samimiyetimle soyluyorum ki bu boyle.

Ben bu işlere başlarken yılar icinde kılı kırk yararak oğrendiğim bilgileri, başka insanlar da benim gectiğim yollardan gecmesin, bu işi zor yoldan oğrenmesin diye bu blogu kurdum.

3 yıldır bu blogda bu işlere yeni adımını atacaklara, nasıl başlayacaklarını, nasıl ilerlemeleri gerektiğini en ince ayrıntısına kadar anlatmaya calışıyorum.

Nasıl blog acılır, google ’da ust sıralara nasıl cıkılır, bu işten nasıl para kazanılır.. gibi bildiğim, tecrube ettiğim her şeyi.

Hala da anlatmaya devam ediyorum.

Ve başarılı olduğumu da duşunuyorum. Bugune kadar yuzlerce blogcu bu blog sayesinde blogunu actı, iyi yerlere geldi, iyi paralar kazandı ve kazanmaya da devam ediyor.

Eğer siz de bu sektore girmek, adım atmak istiyorsanız;

Tum bu surecleri, yani 0 ’dan başlayıp, google ’dan para kazanmak icin yapmanız gereken adımları tek tek sıralayım;

1-Oncelikle kendinize uzerine yazacak bir blog konusu belirleyin.

2-Blog konunuza karar verdikten sonra blog / site kurulum kısmına gecebilirsiniz.

( Not:Bu yazının ismi her ne kadar blog acmak olarak gecse de, siz aslında bu yazıda blog acmıyor, bir web sitesi kuruyorsunuz. Buradaki blog kelimesi tamamen kavramsaldır. İnsanlar bu yazıyı takip ederek bir web sitesi kurur ve kurdukları bu web sitesinde blog yazarlar. Bu yuzden ismi blog acmadır. )

3-Blogunuzu kurduktan sonra, blogunuzun tasarımını yapmanız gerekli.

5-Google uzerinden para kazanmak icin sitenize ziyaretci gelmesi gerekli. Yani google ’da ust sıralarda yer almanız gerekli. Google ’da yazdığınız yazılar ile ne kadar ust sıralarda yer alırsanız, sitenize o kadar fazla ziyaretci girer. Bunun icin de google ’ın sonuclardaki site sıralamasını neye gore ve nasıl yaptığını anlamanız gerekli.

6-Eğer bu noktaya kadar geldiyseniz zaten, google ’dan para kazanma adına muazzam bir yol kat etmiş, hedefinize oldukca yaklaşmışsınız demektir.