Adsense Gelir Arttırma Adına Yapılan En Buyuk Yanlış
Google adsense gelir artırma adına yaptığınız araştırmalarda bir cok kaynak adsense reklam yerleşimi adımında reklamınızı above the fold kısmına,
Yani sayfanın one cıkan resminin hemen ustune, hemen altında, yazı başlığınızın ustune, yazı başlığınızın hemen altında ya da hemen icerikten oncesine yerleştirmenizi, bu şekilde en yuksek geliri elde edeceğinizi soyler.
Fakat inanın bana tamamen yanılıyorlar !
Nerden mi biliyorum ? Cunku aksini kanıtlayan bir calışma yaptım. İşte o calışmam ve verdiği sonuclar;
Once şu soruyu sorarak başlamak istiyorum; Ziyaretcileriniz sitenizdeki reklamlara tıklamak icin ne zaman hazır oluyorlar ?
Eğer adsense gelirlerini arttırma arzusunu gercek anlamda duşluyorsanız, sıradan bir web site ziyaretcisinin davranışlarını iyi analiz etmeli ve anlamalısınız.
Diyelim ki potansiyel bir ziyareci benim blogumu google uzerinden “Google adsense geliri arttırma” kelimeleri ile yaptığı arama sonucunda keşfetti.
Bloguma girer girmez tum dikkati ve odak noktası girdiği iceriğin aradığı şeyi, yani gercekten bu yazımın google adsene geliri arttırma ile ilgili sağlıklı ve kaliteli bilgiler verip, vermediğini bir an once anlamak odaklı olacaktır.
#Girdiği andan itibaren blogumun header kısmında yer alan adsense reklamı zerre kadar umrunda olmayacaktır. Ya da yazı başlığımın hemen uzerine yerleştirdiğim 720 x 90px genişliğinde ki reklam da.
Hatta her yazımın başlığından hemen sonra yerleştirdiğim full genişlikteki adsense reklamım bile umrunda olmayacak, gram ilgisini cekmeyecektir.
Cunku onun ilgi odağı zaten bir noktaya kaymış durumda. O da ilk 3 – 5 saniye icerisinde bu yazının adsense kazanc arttırma ile ilgili ona bir yarar sağlayıp, sağlayamayacağı merakını gidermek.
Bırakın potansiyel bir ziyaretciyi. Kendinizden duşunun. Empati kurun. Siz bir konu ile ilgili google uzerinden bir araştırma yaptığınızda hemen yukarıda anlattıklarımı yapmıyor musunuz ? Şahsen ben oyle yapıyorum.
Ee peki tum o above the fold olarak adlandırılan yerde, yani sitenin ust kısmına yerleştirilen ( ya da yazının hemen başına yerleştirilen ) reklamlar bu tur potansiyel ziyaretcilerin veya bizlerin ne kadar dikkatini cekiyor ?
Peki doğru yer nasıl olmalı ?
Doğru yer tam olarak ziyaretcinin yazıma girip, yazının giriş kısmını okuduktan sonra yazının geri kalanında google adsense gelir arttırma adına yararlı bir bilgi olmadığı kanısına vardığı an. Yani beyninin merak etme gudusunu ve odaklanmayı bırakıp, iceriğime red verdiği anı.
#İşte bahsettiğim bu anın, sitenizde fiziksel bir noktaya donuştuğu nokta ise genel olarak yazınızın giriş kısmından hemen sonra ve yazınızın ilk alt başlığından bir onceki nokta oluyor.
Tamam, bir cok insan adsense gelir arttırma adına yazımın giriş kısmını okuyup yazımı terk etmeyecektir. O kişiler yazımızı okumaya devam ettikce, bizim de onları nakite cevirme şansımız zaten devam ediyor.
Ancak biz bahsettiğim bu adsense reklam yerleşimi ile yazımızdan cıkma kararı alanlardan da para kazanmış oluyoruz. Yani google adsense gelirini arttırmak adına bizi beğenmeyen ziyaretciyi bile nakite ceviriyoruz.
Pro Tip: Yerleştirdiğim reklam Metin / Resim Esnek bir reklam. En avantajlı reklam modeli bu ancak,
Esnek reklam modedinde reklam bazen yerleştirdiğiniz yeri tam olarak kapsasa da bazen, yerleştirildiği yere gore daha kucuk, yatay reklamlar da gosteriyor. Aynen şu şekilde;
Tabii reklamların yatay ve kucuk olması demek, dikkat cekiciliğini kaybetmesi acısından para kaybı demek. İşte sihir de tam bu noktada geliyor ! Adsense esnek reklam kodunda yapacağınız kucucuk bir kodlama ile bu reklamları her zaman kare ya da dikdortgen formatında, yani yatay reklamları elimine ederek buyuk gosterebilirsiniz.
O kod değişikliği ise,
Esnek olarak eklediğiniz reklamlarda data-ad-format kısmında yer alan auto kısmını hemen ustte olduğu gibi rectangle olarak değiştirmek.
Boylelikle reklamlarınız hem esnek olacak hem de hic bir zaman icin bu esnek reklamların icerisinde yatay, kucuk reklamlar gosterime sunulmayacak, her zaman icin kare ya da dikdortgen, koyduğunuz yeri tam kapsayan reklamlar sunulacak.
İşte google adsense gelir arttırma adına bazen yapacağınız bu tur kucucuk haraketler size buyuk miktarlar olarak geri donebiliyor.
Evet ben bu yontemle adsense gelirini tam olarak %70 arttırdım ! İşte bu da kanıtı; ( Alttaki grafik son 7 gun ile ondan onceki 7 gun reklam modellerinden kazanılan 7 gunluk toplam geliri yansıtmakta. Bkz: Desktop Yazı İci 1 )
Resmin en ust kısmında yer alan Desktop Yazı İci 1 Koyu mavi renkli ve en uzun olan bar, gelir elde etme adına en iyi performansı gosteren reklamı simgeliyor. ( Bu da yukarıda bahsettiğim reklam yerleşimini yaptığım reklam )
Google Adsense Gelir Arttırmak icin Yapılan En Buyuk Yanlışlar
Google Adsense0 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Adsense
- Google Adsense Gelir Arttırmak icin Yapılan En Buyuk Yanlışlar
-
31-08-2022, 06:05:10