Gectiğimiz yıl Google bunyesine katılan eğitim uygulaması Socratic, bugun Google adı altında yeniden yayınlanıyor. Uygulama, Google ’ın bunyesine girmesiyle Google AI desteği kazandı ve boylece cok daha gelişmiş hizmetlere sahip oldu.
Oğretmenler ve oğrenciler icin eğitim kaynakları oluşturulurken iki grubun da karşılaştıkları zorluklar goz onune alınır. Bu sorunların ne duzeyde cozulduğu eğitim kaynağının kalitesini ortaya koyar.
Oğrenciler calıştıkları zamanlarda bazı sorularda takılıyorlar. Sınıfta oğretmenlerine soru sorduklarında oğretmenin hızlıca cevap verebilmesi, bazı oğrencileri uzebiliyor. Sonucta sorduğu sorunun cevabını bulmak icin belki de kendi başına saatlerce uğraştı ancak yine de bulamadı.
Google ’ın satın aldığı Socratic uygulaması artık Google AI teknolojisi ile daha da guclu hÂle gelecek. Uygulama, lise ve universite oğrencilerine kendi başlarına ders calıştıkları zaman buyuk katkı sağlayacak. HÂlihazırda bulunan kaynaklar arasında bir rehber sağlayacak ve soruları cevaplamalarına yardımcı olacak temel kavramları oğrenciye sunacak.
[h=2]Socratic, her an her yerde yardım edebilecek:[/h]
Oğrenciler bir sorunun fotoğrafını cekebilir ya da soruyu sesli okuyarak sorabilirler. Socratic, soruyla en alakalı kaynakları internetten tarayarak bulacak eğer oğrenciler kitapta yer alan bir tanımı veya acıklamayı anlamazlarsa tanımın fotoğrafını cekerek alternatif tanımlara erişebilecekler.
[h=2]Socratic, temel kavramları sunacak:[/h]
Ozellikle karmaşık problemler uzerinde calışan oğrencilere cok buyuk fayda sağlayacak. Oluşturulan ve eğitilen algoritmalar sayesinde oğrencinin sorusunda bulunan temel kavramlar, tek tek tespit edilecek ve onune sunulacak. Daha sonra bu kaynakları oğrenebilecekleri videolar, acıklamalar ve cevrimici kaynaklar sunulacak. Hatta konuyu daha cok kavramak isteyen oğrenciler icin daha ufak caplı, anlaşılması kolay dersler sunulacak.
Google Socratic ile Soruların Fotoğrafını Cekerek Cozun
Google Haberleri & Yenilikleri0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Diğer Google Servisleri
- Google Haberleri & Yenilikleri
- Google Socratic ile Soruların Fotoğrafını Cekerek Cozun
-
31-08-2022, 05:19:33