Adım #1: Sağ ustteki dişli cark simgesini tıklayın ve Ayarlar'ı secin. Adım #2: Posta hesabı ekle'yi secin. Adım #3: Yahoo! hesabınıza girmenizi isteyen bir acılır pencere goreceksiniz. E-mail adresinizi girin. Bunu yaptıktan sonra Enter tuşuna basın. Adım #4: Hesapları Gmailify ile bağla'nın secili olduğundan emin olun ve ardından Enter tuşuna basın. Adım #5: Daha sonra Yahoo! Gmail ’e erişmeni istiyor. Kabul et'i tıklayın. Adım #6: İşte bu! İşlemi başarıyla gercekleştirdiniz. Sizin de ekranınızda “Gmail'e gectiniz” ekranını goruntuleniyor olmalı. Adım #7: Eklediğiniz Yahoo mail hesabınızdaki e-postaları Gmail urununden yonetebilirsin. Gmail'e emailiniz bağladığınızcda daha iyi spam koruması ve e-posta kategorileri sayesinde gelen kutunuzun duzenli olur. Aynı zamanda, dilediğiniz zaman Gmail'deki Ayarlar'a giderek hesabın bağlantısını kaldırabilirsiniz. Yalnızca POP3'u tercih ediyorsanız, 4. adımda diğer seceneği belirtmeniz ve talimatları izlemeniz gerekmektedir. Unutmayın her senkronizasyon gibi bu da biraz zaman alabilir, yine de Gmailify ile Gmail ’in tum faydalı ozelliklerinden yararlanıp, mukemmel bir Yahoo mail adresi kontrolu sağlayabilirsiniz.