Guncelleme Tarihi: Ağustos 30, 2022 21:00
Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Championship ekibi Hull City, Fenerbahce'den Dimitris Pelkas'ın kadrosuna kattı.
Fenerbahce ile 2023 yılına kadar sozleşmesi olan Dimitris Pelkas, 1 yıllığına kiralık olarak Hull City'nin formasını giyecek.
Sarı lacivertlilerden daha once Allahyar Sayyadmanesh ve Ozan Tufan’ı kadrosuna katan İngiliz ekibi, Pelkas'ı da alarak ucuncu transferini gercekleştirdi.
"TARAFTARLARIMIZA SURPRİZ BİR TRANSFERİMİZ DAHA OLABİLİR"
Transfere ilişkin olarak konuşan kulubun sahibi Acun Ilıcalı, "Son transferlerimizi yapmak icin hala calışıyoruz. Dimitris Pelkas bugun QPR macında benimle birlikte olacak. Dimitris Pelkas'ın pazar gunu Sheffield United'a karşı oynamasını bekliyorum. Taraftarlarımıza surpriz bir transferimiz daha olabilir." dedi.
"BUNU HİSSETTİKLERİ İCİN MUTLUYUM"
Taraftarların "En iyi transfer donemi" sozlerine de değinen Acun Ilıcalı, "Bunu okudum ve aynı fikirde olduğumu soylemeliyim. Bunu hissettikleri icin mutluyum" şeklinde konuştu
2.2 milyon Euro’ya PAOK’tan Fenerbahce’ye transfer olan Dimitris Pelkas, sarı lacivertli forma ile cıktığı 67 macta 13 gol ve 8 asistlik performans sergiledi.
Ote yandan Fenerbahce'nin Dimitris Pelkas transferinden 3.5 milyon Euro kazanacağı kaydediliyor.
ŞOTA ARVELADZE TRANSFERİ DUYURMUŞTU
Championship ekibi Hull City'nin Teknik Direktoru Şota Arveladze, Coventry macı sonrası transfere ilişkin konuşurken Fenerbahce'den Dimitris Pelkas'ın takıma katılacağını acıklamıştı.
Takıma 72 saat icinde iki transferin katılacağını soyleyen Şota Arveladze, bu isimlerden birinin Fenerbahce'nin başarılı oyuncusu Dimitris Pelkas olduğunu kaydetmişti.
Diğer transferin ise hucum oyuncusu olduğunu belirten Şota Arveladze, "72 saat icinde aramıza katılacak oyuncular var. Bu isimlerden biri Dimitris Pelkas. Evet, Pelkas'ı bekliyorum ama diğer Transfer icin bir şey soyleyemem. Ancak kanatlarda ve forvette forma giyebilecek biri olacak" ifadelerini kullanmıştı.
GECEN SEZON BEKLENİLENİN UZAĞINDA KALDI
Dimitrios Pelkas, Fenerbahce formasıyla gectiğimiz sezon 33 resmi macın 13'unde ilk 11'de yer aldı.
28 yaşındaki orta saha oyuncusu bu karşılaşmalarda 5 golle takımına katkıda bulundu.
Fenerbahce ile toplamda 67 maca cıkan Pelkas, 13 gol attı.
Guncel piyasa değeri 4.5 milyon Euro olan tecrubeli futbolcu 26 kez Yunan Milli Takım forması giydi.