Guncelleme Tarihi: Ağustos 30, 2022 21:15
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın acıklamalarından satır başları:
Gectiğimiz hafta zaferimizin 951. yılının coşkusunu yaşamıştık. Dun de Buyuk Taarruz'un zaferlerinin gururunu paylaştık. Bugun ise Buyuk Taarruz'un son aşaması olan 30 Ağustos zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Biz maalesef tarihine yeteri kadar sahip cıkamayan bir ulkeyiz. Hepsini kenara bıraktım. Anadolu'daki varlığımız kokenlerine hakkıyla nufus edemediğimiz donemler yaşadık. Artık tarihimizi daha iyi anlamamızın onunde mani kalmadığına inanıyorum. Bir kez daha tum şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum.
DENGİMİZ VE MUHATABIMIZ DEĞİLDİR"
Daha once Sarıkamış'ta yapılan taarruzların istediğimiz sonuclara ulaşmadığını biliyoruz. Buyuk Taarruz makus talihimizi yenerek tarihi ve onemli bir donum noktasıdır. Milli mucadeleyi pis ayaklarıyla kirleten duşmanla yedi duvele karşı da yuruttuk. 26 Ağustos sabahı ordumuz duşmanın coğunu imha etmişti. Komutanlarımız cephenin icinde, Yunan ordusu emir almaya calışıyordu. Biz vatanımızı savunma azmiyle mucadele ediyorduk. Yunanistan dengimiz ve muhatabımız değildir. Son gunlerde yaşanan gelişmeler gerceği herkesin onune sermiştir. F-16 ucaklarımıza Rus menşeli S-300 tarafından radar kilidi atılmıştır. Duşmanca bir davranıştır. Hele bu ucak NATO gorevi icra ediyorsa direkt NATO'ya yapılmış demektir. Aslında bize değil NATO ve muttefiklere meydan okumuştur.
"ABD'NİN NE TEPKİ VERECEĞİNİ MERAK EDİYORUZ"
Bu adımımız F-35 ucaklarının verilmemesinden, ambargolara maruz bırakılmaya varan fiili eylemlerle karşılanmıştı. Aynı Amerika'nın S-300 sistemlerinin harekete gecirilmesine nasıl tepki vereceğini merak ediyoruz. Biz F-35 ve S-400'leri aynı sistemde kullanmazdık. Sınır tanımayan Yunanistan'ın bu pervasızlığı yapacağından kimsenin şuphesi olmasın. Mesele Rus hava sistemleri ile ABD sistemlerini bir arada kullanmak değil Turkiye'dir. Talep ettiğimiz ucakların verilmesinin bizim icin tek anlamı ulkemize karşı gosterilen dostluğun işareti olmasıdır. Bundan 11 yıl once 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimde kendi akıllarınca bizle dalga gecenler sahip olduğumuz uretim ve ihracat gucunde oncelik koşma gayretindedir. 2053 vizyonuyla ulkemizi dunyanın en ust seviyesine cıkarmayı planlıyoruz.
"YUNANİSTAN'IN ADALARA USLER TESİS ETMESİ TURKİYE İCİN ANLAM TEŞKİL ETMEZ"
Turkiye kendine yakışanı yaptı, yapıyor ve yapacaktır. Bunu herkes bilsin. Yunanistan'ın adalara usler tesis etmesi Turkiye icin hicbir zaman anlam teşkil etmez. Burada duşunmesi gereken Yunanistan'a bunca desteği verenler. Bundan sonra kendileri ne yaparlar bilemem. Ordularımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak uzere tum milli kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum.
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan dengimiz ve muhatabımız değil
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan dengimiz ve muhatabımız değil
-
30-08-2022, 21:35:19