Guncelleme Tarihi: Ağustos 30, 2022 18:20
Mike Tyson ve Muhammed Ali gibi isimlerin şampiyonluk yaşadığı WBC’de 2 kez dunya şampiyonu olan Golden Baby lakaplı Avusturyalı Eva Voraberger’i yenerek Turk boksu adına bu ringde gumuş kazanan ilk isim olan Seren Ay Cetin, şimdi altın kemer icin rakibini bekliyor.
Profesyonel boksta henuz yenilgisi bulunmayan ve cıktığı 13 macın tamamını kazanan Serdar Avcı ise boksta dunyanın en buyuk kuruluşu olan World Boxing Council’ın (WBC) duzenlediği macta Nijerya asıllı İngiliz boksor Tonny Salam ile gumuş kemer icin karşı karşıya gelecek. Serdar Avcı’nın WBC International Silver Belt macında Baku’deki Haydar Aliyev Spor Kompleksi’nde Tonny Salam ile ringe cıkacağı musabaka, 16 Ekim Pazar gunu oynanacak ve mucadele 72 ulkede yayınlanacak.
Zorlu maclar oncesinde iki şampiyon boksor, D-Smart Spor Muduru Aykut Aydın ve Demiroren Haber Ajansı Spor Muduru Uğur Demirkırdı’nın sorularını Spor Smart ekranlarında yanıtladı.
SERDAR AVCI: SEREN AY’I ANTRENMANDAN KOVMUŞTUM
İlk başlarda Seren Ay’ı calıştırmak istemediğini ancak Seren Ay’ın cok istekli olduğunu ve boksu cok sevdiğini dile getiren Serdar Avcı, "Hatta bir kere O’nu antrenmandan kovmuştum. Başka bir kadın boksorumuz vardı ve Seren Ay’ı baya hırpalamıştı. Ona rağmen Seren Ay eldivenlerini alıp tekrardan antrenmana gelince işte o zaman tamam dedim" ifadelerini kullandı.
Kendisi icin boksa tekrardan donmenin cok zor olduğunu kaydeden Avcı, "İlk antrenmanlara başladıktan sonra cok kararsız kaldım. Seren Ay ve diğer sporcular bana her zaman destek oldular" dedi.
Turkiye’de eskiden profesyonel boks kulubu olmadığının altını cizen şampiyon boksor, "Sporcular yurt dışına gitmek zorunda kalıyordu. Ekim ayının ilk haftasında artık Turkiye’de kalıp lisansını cıkartabilirler" diye konuştu.
"ULKEMİZDE PROFESONEL BOKS FEDERASYONU OLMADIĞI İCİN İNSANIMIZ WBC KEMERİ’Nİ TANIMIYORLAR"
Serdar Avcı son olarak boksta sponsorun cok onemli olduğunu belirterek, şunları soyledi: "Turkiye’de yeteri kadar olmasa bile Seren Ay’ın şampiyonluğundan sonra cok guzel teşvik edici, destek olan spora gonul vermiş insanlar var. Ulkemizde profesonel boks federasyonu olmadığı icin insanımız WBC Kemeri’ni tanımıyorlar."
SEREN AY CETİN: ANTRENOR OLARAK HER ZAMAN SERDAR AVCI İLE CALIŞMAK İSTEDİM
Seren Ay Cetin ise boksa 14 yaşında başladığını, o donemde cok fazla antrenor olduğunu ancak kendisinin her zaman Serdar Avcı ile calışmak istediğini kaydetti. Cocukluğunda cok hırcın olduğunu soyleyen Seren Ay, "Annem her zaman sporcu olmamı istedi. Bircok spor dalını denedim, boksa karar verdim. Ornek aldığım boksorlerin kazandığı kemerleri almak cok gurur veriyor. Dunya şampiyonluğu kemerini de alacağım" dedi.
Nakavt etmenin kendisi icin bambaşka bir duygu olduğunun altını cizen gumuş kemer sahibi boksor Cetin, bu yuzden favorisinin Mike Tyson olduğunu soyledi.
"Okula kemeri kazanıp gidince cok guzel karşılandım" diyen Seren Ay Cetin, "Mac donemlerinde bana cok destek oluyorlar, birbirimizi idare ediyoruz" diye konuştu.
"BU KEMERİ AMERİKA’DA KAZANMIŞ OLSAYDIM, BURADA GORDUĞUM DEĞERİN 8 KATI FAZLASINI GORURDUM"
WBC Gumuş Kemeri’ni aldıktan sonra Turkiye’de cok değer goremediğini kaydeden Seren Ay, "Bu kemeri Amerika’da kazanmış olsaydım, burada gorduğum değerin 8 katı fazlasını gorurdum. Cunku Turkiye’de bu kemeri tanımıyorlar. Yurt dışında kemeri masaya koyduğum zaman yabancılar hemen yanıma geliyor, kemerle ve benimle fotoğraf cekiliyorlar. Hedefim her zaman WBC oldu. Rakiplerimden hicbir zaman cekinmedim, ringe cıkmaktan hicbir zaman korkmadım" ifadelerini kullandı.
Seren Ay Cetin: Bu kemeri Amerika’da kazanmış olsaydım, daha fazla değer gorurdum
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Seren Ay Cetin: Bu kemeri Amerika’da kazanmış olsaydım, daha fazla değer gorurdum
-
30-08-2022, 19:34:38