Guncelleme Tarihi: Ağustos 30, 2022 19:00
AB Savunma Bakanları, Cekya’nın başkenti Prag’ta bir araya geldi. Duzenlenen gayrı resmi toplantısı sonrasında konuşan AB Dış İlişkiler ve Guvenlik Politikası Yuksek Temsilcisi Josep Borrell, AB ulkelerinin, Ukrayna icin Askeri Eğitim Misyonu kurmak uzere anlaştığını acıkladı.
“SAHADAKİ DURUM COK KOTU OLMAYA DEVAM EDİYOR”
Borrell, "Sahadaki durum cok kotu olmaya devam ediyor. Rus saldırganlığına karşı Ukrayna'nın desteğimize ihtiyacı var ve biz de destek sağlamaya devam edeceğiz. Genel bir siyasi anlaşma uzerinde bugun anlaşmamız gerekiyordu. Askeri Eğitim Misyonu kurmak uzere anlaştık. Bu toplantı gayri resmi bir toplantı olduğu icin resmi bir karar alamadık ama en kısa zamanda bu kararı resmileştireceğiz. Hızlı ve kararlı olmalıyız. Ayrıca Ukrayna ordusunun mevcut durumunu ozelliklerini de goz ardı etmemeli ve ona gore davranmalıyız“ dedi.
AB’DEN TURKİYE’YE TEŞEKKUR
Toplantıda Rusya’nın Mali ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki askerleri ve Ukrayna tahılı ile ilgili Turkiye’nin arabuluculuğunda İstanbul’da gercekleştirilen tahıl anlaşmasının da goruşulduğunu ifade eden Borrell, Turkiye’ye teşekkur etti. Borrell, “Gunumuzde sadece AB değil, tum dunya yuksek enflasyon ve borclar nedeniyle oluşan mali yuklerden dolayı sorunlar yaşıyor. Butun bunlar yaşanırken tahıl anlaşmasının imzalanmış olması ve bu anlaşmanın uygulandığını gormekten dolayı mutluyuz. Birleşmiş Milletler’e ve Turkiye’ye teşekkur ediyoruz” dedi.
AB, Ukrayna icin Askeri Eğitim Misyonu kurulması konusunda anlaştı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- AB, Ukrayna icin Askeri Eğitim Misyonu kurulması konusunda anlaştı
-
30-08-2022, 19:34:06