Guncelleme Tarihi: Ağustos 30, 2022 16:54
Kaza, 5 Mayıs'ta Bursa Cevre Yolu İsmetiye Viyaduğu mevkisinde meydana geldi. Seyit Ali Akpekmezci idaresindeki 16 JZD 68 plakalı hafriyat kamyonu, İstanbul'dan Eskişehir'e giden Barış Kantaroğlu yonetimindeki 34 ZSZ 14 plakalı İstanbul Kalesi firmasına ait yolcu otobusune arkadan carptı. Kazada yolculardan Emirhan Şen hayatını kaybetti, 6'sı ise yaralandı. Gozaltına alınan şoforler Barış Kantaroğlu ile Seyit Ali Akpekmezci tutuklandı.
'KAMYONUN, OTOBUSE CARPTIĞI ANI BİZZAT GORDUM'
Tutuklu 2 şofor hakkında 'taksirle olume ve yaralanmaya neden olma' suclarından 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemi ile dava acıldı. Sanıkların yargılanmasına Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Duruşmada tanık olarak dinlenen yolculardan Muhammed M.T., bir numaralı koltukta seyahat ettiğini belirterek, "Bursa'da otobanda ilerlerken otobus şoforu 'Ehliyetin suresi bitiyor' dedi ve aracı yavaşlatmaya başladı. Otobusu, emniyet şeridine cekti ve aracı durdurdu. Bu sırada cok yuksek bir ses duydum ve arac sağ tarafa doğru kaydı. Kamyonun, otobuse carptığı anı bizzat gordum" dedi.
numaralı koltukta seyahat eden Doğukan L. ise şoforun muavin ile konuştuktan sonra otobusun dortlulerini yakıp, aracı sağ taraftaki emniyet şeridine cektiğini soyledi.
10 numaralı koltukta oturan yolcu Furkan K. de kamyonun emniyet şeridindeki otobuse carptığını belirterek, "Otobus muavini ile yolcuların aşağıda konuştuklarını duydum. Muavin, şoforun ehliyetini takograf tarafından okumadığını, bu nedenle otobusu durdurmak zorunda kaldığını soyledi" diye konuştu.
İLK İFADESİNİ YALANLADI
Kaza yerindeki ilk ifadesinde Bursa Şehirlerarası Otobus Terminali'nde yolcu indirip, yoluna devam ettiği sırada takografın ehliyetini okumadığını fark ettiğini, bunun uzerine sinyal vererek sağ şeride yanaştığında kazanın meydana geldiğini soyleyen Barış Kantaroğlu, duruşmada soz aldı.
ifadesinin doğru olmadığını belirten tutuklu sanık Kantaroğlu, şunları anlattı:
"Otobuste yolcu cok fazlaydı. Klima calışıyordu. Onumde giden kucuk araclar vardı. Hızımı 40'a duşurdum. Dikiz aynasına baktığımda cok hızlı bir kamyonun geldiğini gordum. Kazaya mahal vermemek ve kamyona yol vermek icin emniyet şeridine on kısmım girmişti. Ancak arka tarafın sol kısmı tam girmemişken; kamyon bize carptı."
şeridinde durduğu iddiasının doğru olmadığını ifade eden Kantaroğlu, Seyir sırasında hızımı yavaşlattım. Ehliyetimi takografa takmak icin guvenlik şeridinde durduğum iddiası doğru değildir. Kazadan dolayı cok uzgunum. İstemeden de olsa boyle bir kazaya sebep olduğum icin cok pişmanım. Benim kazada bir kusurum yoktur. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.
SANIKTAN ŞİKAYETCİYİM'[/B]
Suratli olduğu yonundeki iddiaları kabul etmeyen tutuklu sanık Seyit Ali Akpekmezci ise şunları soyledi:
"Aracım ile sağ şeritte ilerliyordum. Onumde yaklaşık 30 metre mesafede başka bir TIR ilerliyordu. Hızım yaklaşık 77 kilometreydi. Onumde giden TIR, sol şeride gecince otobusu bir an karşımda buldum. Otobusun on kısmı emniyet şeridinde, arka tarafın yol kısmında park halinde olduğunu fark ettim. Otobuse carpmamak icin sola manevra yapsam da kurtaramadım. Aracımın sağ tarafı ile otobusun sol arka tarafına carptım. Uzgunum ve pişmanım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum. Ayrıca kazada yaralanmamdan dolayı diğer sanıktan şikayetciyim."
Kazada hayatını kaybeden Emirhan Şen'in annesi Ayla Karamuk'un avukatları ise bilirkişi raporuna gore 2 surucunun de kusurlu olduğunu belirterek, sanıkların cezalandırılmasını istedi.
MAHKEME KARARINA SAVCI İTİRAZ ETTİ
Duruşmada ara karar veren mahkeme heyeti, kamyon şoforu Seyit Ali Akpekmezci'nin tutukluluk halinin devamına, 'tali kusurlu' bulunan otobus şoforu Barış Kantaroğlu’nun ise tutuksuz yargılanmasına hukmetti. Heyet, Kantaroğlu kararında gerekce olarak 'sucun vasıf değiştirme ihtimalinin bulunuşu' ile 'tutuklamanın haksızlığa yol acabileceği'ni gosterdi. Karara, duruşma savcısı ile Emirhan Şen'in annesi Ayla Karamuk'un avukatları itiraz etti. İtiraz sonucu dosya, bir ust mahkemeye gonderildi.
Emirhan Şen'in olduğu kazada ifadesini değiştiren otobus şoforune tahliye
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Emirhan Şen'in olduğu kazada ifadesini değiştiren otobus şoforune tahliye
-
30-08-2022, 18:33:04