Guncelleme Tarihi: Ağustos 30, 2022 17:44
Pakistan Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif, Turkiye’nin Pakistan’a gonderdiği insani yardımlar hakkında acıklamada bulundu. Başbakan Şerif bugun yaptığı acıklamada, Turkiye’nin Pakistan’daki selden zarar goren insanlar icin buyuk bir yardım cabası icerisinde olduğunu belirterek, “Şu ana kadar 6 ucak Pakistan’a indi. Yarın 2 tane daha gelecek. Ayrıca yardım malzemeleri taşıyan tren Ankara'dan Pakistan'a geldi" dedi. Başbakan Şerif yardımlardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkur etti.

ŞENTOP'TAN GECMİŞ OLSUN TELEFONU

Turkiye Buyuk Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Pakistan Meclis Başkanı Raca Pervez Eşref’i arayarak gecmiş olsun dileklerini iletti. Şentop, Turkiye’nin bu zor zamanda Pakistan ile omuz omuza olduğunu ifade etti. Pakistan Meclis Başkanı Raca Pervez Eşref ise Şentop’a selin neden olduğu zararlar hakkında bilgi vererek, her iki ulkenin de zor zamanlarda birbirlerinin yanında olduğunu belirtti.

Gectiğimiz Pazar gunu yardım cadırı, yiyecek ve diğer ihtiyacları taşıyan ucaklar Turkiye’den, Pakistan'ın başkenti İslamabad ve Karaci kentine inmişti. İnsani yardımlar Pakistan Ulusal Afet Yonetim Ajansı tarafından ulkenin ceşitli bolgelerine gonderilmişti.