AKP Kastamonu Kadın Kolları Başkanı Neslihan Kaya Tufan, 20 Ağustos’ta sosyal medya hesabından uzun bir acıklama yaparak kente kadın elinin değmesi gerektiğini ileri surup milletvekili aday adayı olacağını belirterek gorevinden istifa etti.
Bunun uzerine parti genel merkezi 3 donem il yonetim kurulu uyeliği yapan Beyhan Kayıkcı’yı Kadın Kolları Başkanı Vekili olarak atadı.
Ancak Kayıkcı da il başkanı Doğan Unlu ile calışamayacağını belirterek gorevinden ayrıldığını duyurdu.
“KARDEŞLİK HUKUKU KALMADI”
Başkan vekili Kayıkcı, sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada 3 donem yonetim kurulu uyeliği yaptığını anlatarak, şu ifadeleri kullandı:
*Ak davaya onurla, şerefle hizmet ettim bu can bu tende olduğu muddetce Sayın Cumhurbaşkanımızın yolunda bir an bile tereddut etmeden İnancla azimle calışacağımdan hic kimsenin şuphesi olmasın.
*Yonetiminde bulunduğum il kadın kolları başkanımız Sayın Neslihan Kaya Tufan hanımefendinin istifa etmesinden sonra genel merkezimizin tensipleri ile kadın kolları il başkanlığına asaleten atama yapılıncaya kadar vekalet etmekten onur ve gurur duyuyorum.
*Ancak şu kadarını soyleyeyim ki Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ak davamıza zarar gelmesin ve Kastamonu’muzdaki on binlerce AK partimize gonul vermiş hemşerilerimiz uzulmesin diye susuyorum.
*Mevcut İl Başkanımız Sayın Doğan Unlu ve yonetimiyle bir saat bile aynı catı altında kalmaya tahammul edemiyorum. En hafif tabirle İl Başkanımız Sayın Doğan Unlu’ye asla guvenim kalmamıştır.
*Ve bu teşkilatta kardeşlik hukuku kalmamıştır. Maalesef bu duruma sayın vekillerimiz ve genel merkezimiz sessiz kalmaktadır.
*Şayet Sesim duyulursa yoluna baş koyduğum Sayın Cumhurbaşkanımdan istirhamım bu teşkilata bir an once el atmasıdır.