Gulhayat C., 2021 yılı Nisan ayında taşındığı Fatih Zeyrek Mahallesi’ndeki evini, haziran ayında satın alan Ramazan Ergenlioğlu’nun evi tahliye etmesi icin zorladığını, kendisine ve 17 yaşındaki oğluna saldırdığını ileri surdu. Gulhayat C., Ergenlioğlu’nun yaklaşık 2 ay once dairenin elektrik ve suyunu kestirdiğini, onceki gun de eve gelerek kendisine ve oğlu Mert Y.’ye saldırdığı iddia etti.
Gulhayat C., ev sahibinin oğlu Mert Y.’nin boğazını sıkıp, kafasını duvara vurduğunu, bağırarak yardım istemesi uzerine kactığını one surdu. Gulhayat C. oğlunu hastaneye goturerek darp raporu aldığını ve savcılığa suc duyurusunda bulunduğunu da soyledi.
“ARTIK YAŞAMAK İSTEMİYORUM”
Gulhayat C., dairenin satıldığını oğrendikten sonra ev aradığını belirterek “Ev ararken işten bile cıkarıldım. Saatlerine yetişemiyorduk. Cok zor durumdayım. Her gun eve gelip tehdit ve hakaret ediyordu. Yaklaşık 2 aydır elektrik ve suyumuz yok.
Komşularda telefonumu şarj edip, camaşırlarımızı yıkıyoruz. Camiden su taşımaktan artık utanıyorum. İstanbul’un gobeğinde bize mağara hayatı yaşatıyorlar. Terasa girip eşyaları kırıyorlar. Elektriği bağlatıyoruz evi toplayalım diye, sabah gelip tekrar kesiyorlar.
Ev arıyoruz bulamıyoruz. Nefes aldırmıyorlar” dedi. Yuzde 45 engelli olduğunu ve oğluna bakabilmek icin mucadele ettiğini soyleyen Gulhayat C., “Oğlumu darbettikten sonra asla uzlaşmayı duşunmuyorum. Hayatı zindan ettiler. Yaşamaktan bile yoruldum artık yaşamak istemiyorum” diye konuştu.
“HER ŞEYİ YAPABİLECEKLERİNİ DUŞUNUYORUM”
Yaşadıklarından sonra ev sahibinin her şeyi yapabileceğini duşunduğunu dile getiren Gulhayat C., “İnsanlar cok gaddar olmuşlar. Yardım etmek yerine daha da zor duruma sokuyorlar. Bu adamın cezasını cekmesini istiyorum.
Geri donuşum kağıdından yapılan kapılar vardı, durmadan kırılıyordu zaten. Cocuk da şaşırıp ‘Ben kırdım’ dedi. Sen nasıl kırarsın diyerek oğlumun boğazını sıktı. Duvara kafasını vurdu. Yanındaki 2 kişi zor tuttu. Ben bağırınca mahalle ayağa kalktı, onlar da kactı” şeklinde konuştu.
“ASIL MAĞDUR BİZİZ”
Ev sahibi Ramazan Ergenlioğlu, hakkındaki suclamaları kabul etmediğini belirtti. Uluslararası turizm yatırım danışmanlık şirketi sahibi olduğunu, İstanbul’da yaklaşık 60-70 konutları olduğunu ifade eden Ergenlioğlu “Binayı alalı 3.5 bucuk ay oldu. Tadilat işlemimize başladık ama, hanımefendinin suclamalarından dolayı yapamadık.
Elektrik ve su kacak kullanılıyor, ihbarlarda bulunuldu. Şu an zaten yasal olarak bir surec devam ediyor. En son camı kırmışlar, orada yaşanacak bir durum yok. Bize ağır ithamlarda, suclamalarda bulunuluyor. Ben İzmir’deyken buyuk suclamalarla karşılaştım. Kendisi iftira edip, evden ayrılmak icin 500 bin lira gibi yuksek bir meblağda talepte bulundu” dedi.
Ergenlioğlu asıl mağduriyeti kendilerinin yaşadığını belirterek, şunları soyledi “Personelim 3 aydır orada calışamıyor. Kadın onlara bağırıp, haneye tecavuzden surekli şikayet edeceğini soyluyor. İş yaptıramıyoruz. Herhangi bir kira kontratı yok. Aldığımızda da yoktu. Hicbir elektrik ve su faturası yok.
Her şeyi kacak kullanıyor. Tahliye kararını bekliyorum. Kendisine ev bulması konusuna da yardımcı olmaya calıştık. Talepleri cok fazla. Surekli iftiraya dayalı suclamalarda bulunuyor. Biz de şu an savcılıktan cıkacak kararı bekliyoruz. En sonunda kendisi bana saldırdı, cocuğu camları kırıp uzerime yurudu. Hanımefendi bağırdıktan sonra aşağı indim. Personelimiz bıcak cektiğini soyledikten sonra, o binada hicbir şey yapamıyoruz, gidemiyoruz da. Polise yalan ifade verdi, ‘haneye tecavuz ettiler’ dedi.
Kendisi binaya zarar verdi. Sanki bunların suclusu bizmişiz, hanesine tecavuz etmişiz gibi ithamlarda bulunuyor. Ama ben İzmir’deydim o zaman. Polis aradı beni. Burada camlar kırılmış, haneye tecavuz edilmiş dedi. İzmir’de olduğumu, boyle bir şeyin mumkun olmayacağını soyledim. 2-3 gun sonra İstanbul’a geldiğim binaya gittim. Oğluna, ‘Cam kırılmış, kim kırdı’ dedim.
Oğlu, ‘Ben kırdım’ dedi. Camı neden kırdığını sordum, ‘Kırmam gerekiyordu’ dedi. Karakola neden benim kırdığımı soylediğini sordum, ‘Oyle olması gerekiyordu’ dedi. Sadece aramızda bir itişme oldu. Ondan sonra da sureci bilmiyorum. Karakola gitti ya da gitmedi. Cunku karakoldakiler de cok bezmiş durumda. Sonra arkamdan gelip bıcaklı saldırıda bulunmaya calıştı. Genc, cahil bir cocuk. Haklıyken, suclu duruma duşmemek icin şu an hicbir şey yapamıyoruz.” (DHA)